De nieuwe spelers zijn er klaar voor en wij ook! Door middel van wekelijkse afleveringen laten we jullie kennismaken met de nieuwe aanwinsten van FC Den Bosch. Onze dertigjarige Nicolás Romat trapt af en vult de rechtsachter positie in het team van FC Den Bosch. In Argentinië speelde hij voor club Atlético Huracán, Club Atlético Tucumán, Club Mutual Crucero del Norte, Club Atlético Central Norte, Club Atlético Talleres en Quilmes Atlético Club.

Deze lijst aan clubs geeft al wel aan dat Nicolás al redelijk wat ervaring in het Zuid-Amerikaanse voetbal heeft maar, hij wilde graag het Europese voetbal bereiken. Vanwege de mooie ambities en doelen van FC Den Bosch viel zijn keuze al snel op ons. ‘Dit is een mooie kans voor mij, om in het Europese voetbal terecht te komen.’ Ook van Den Bosch en Nederland zelf is hij erg gecharmeerd. ‘De mensen hier zijn respectvol en erg vriendelijk tegen elkaar maar, het is hier wel erg koud!’ grapt Romat. Hij houdt er van om thuis tijd met vrienden te spenderen en om te reizen. Wat betreft reizen ligt zijn voorkeur vooral in Zuid-Amerika maar het mooiste land dat hij ooit heeft mogen bezoeken zijn de Verenigde Staten. Het grootste verschil met Argentinië ten opzichte van Nederland is de chaos en drukte. In Nederland is het allemaal wat rustiger en gemoedelijker.

Samen met zijn vriendin heeft hij zijn plekje in Nederland al helemaal gevonden. Ze zijn inmiddels al vijf jaar samen en sinds drie jaar is hun trouwe viervoeter ook onderdeel van het gezin. Het is fijn om niet alleen thuis te hoeven komen en altijd iemand te hebben met wie je leuke dingen kunt doen. Ook zijn familie was blij voor Nicolás. Ze zijn trots dat hij de overstap naar Europa heeft weten te maken. Zijn volgende doel is om zo lang mogelijk in Europa te blijven voetballen. In het begin vond hij het best lastig om zijn draai in Europa te vinden. Je spreekt toch en andere taal en de cultuur/leefstijl zijn heel verschillend. ‘Ik verplaats me met de auto of met de fiets! Dat is best Nederlands toch?” vraagt hij lachend.

Iedere wedstrijd is een belangrijke wedstrijd, vindt Romat. De moeilijkste wedstrijden zijn tegen de clubs die wat lager geclassificeerd staan, omdat de underdog positie gunstiger is. De Keuken Kampioen Divisie is een zware competitie. De zwaarste sinds jaren. Voor de wedstrijd tegen FC Twente roept Romat iedereen op om te komen kijken! ‘Als wij de catacombe uitlopen en de volle tribune zien, zie ik bij alle spelers kippenvel. Dat is wat we willen tegen FC Twente!’ ‘Het zorgt voor een extra boost voor ons en laat de tegenstander zien dat er voor hen geen winst te halen valt.’

Wil jij onze Romat, en de andere spelers van FC Den Bosch, kippenvel bezorgen door ze te steunen in de wedstrijd tegen FC Twente? Bestel dan nu je kaarten!