“Supporters zijn sfeerbepalend”, aan het woord is Danny Holla, middenvelder in Bossche dienst. We spreken Holla dinsdagmiddag, na de overwinning op Jong PSV in Eindhoven. Het resultaat was fantastisch, maar de entourage hield met een zeer matig gevuld stadion van FC Eindhoven niet over. Dat moet vrijdag anders, vindt ook Holla. “Zo’n ambiance als in Eindhoven is niet ideaal, maar daar bereiden we ons op voor en het uitvak was wél goed gevuld. Onze supporters hebben zich ook de hele wedstrijd laten horen, in het uitvak en op de ‘bobo’-tribune”, zegt hij lachend.

“Uiteindelijk speel je ‘uit’ en moet je gewoon winnen. Dat hebben we gedaan, de rest is ondergeschikt.” Vooruitblikkend op vrijdag, waar voormalig grootmacht én Holla’s voormalige werkgever FC Twente wacht: “We weten dat de club bezig is om het stadion vrijdag vol te krijgen. Het zou fantastisch zijn als dat lukt, want iedere voetballer speelt het liefst in een vol stadion, zeker thuis. Hoe drukker, hoe beter. We kunnen de support ook goed gebruiken. Het maakt het voor ons makkelijker en kan zelfs doorslaggevend zijn. Supporters zijn sfeerbepalend. Hoe goed er ook gevoetbald wordt, zonder supporters is het niks.”

De in Almere geboren, en in Amsterdammer woonachtige, routinier is al aardig gewend in de hoofdstad van Noord-Brabant. “Ik kwam natuurlijk wat later bij de selectie en vóór mij was na de overname door Kakhi, al een klein legioen aan nieuwe spelers gehaald. Dat doet wat met de dynamiek binnen een selectie. In het begin was er twijfel. Dat is normaal bij veranderingen.  Maar FC Den Bosch is zo’n club waar je je snel thuis voelt. Er heerst echt een saamhorigheidsgevoel, ondanks alle nationaliteiten en achtergronden. Natuurlijk helpt het mee als je zes keer op rij wint. Prestaties zijn ook belangrijk voor de sfeer in een groep en binnen een club. Het bevalt me hier in elk geval heel goed. Iedereen is op een positieve manier bezig met de veranderingen en de nieuwe ambities. Je voelt echt dat er iets aan het ontstaan is. Een vriend van mij woont en werkt in Den Bosch. Hij is makelaar en hij vertelde dat hij steeds meer mensen tegenkomt die over FC Den Bosch beginnen te praten. Het is mooi dat ons gevoel, dat de club steeds meer gaat leven, ook bij mensen in de stad leeft.”

Vrijdag wordt om meerdere redenen bijzonder voor Holla. “Het is altijd leuk om tegen je oude club te spelen. Vooral omdat het nog zo kort geleden is (Holla speelde in het seizoen 2017|2018 voor FC Twente, red.) en ik vrijdag dus veel bekende gezichten ga zien. Eenmaal op het veld betekent dat overigens weinig, want dan wil ik gewoon winnen voor FC Den Bosch. Zeker nu de oostribune weer open gaat, willen we voor eigen publiek een goed resultaat neerzetten en FC Twente achter ons houden op de ranglijst. De inzet is de derde plaats en misschien zelfs meer. We hebben iets om voor te spelen. Met een volle Vliert achter ons zijn we lastig te verslaan.”

Wil jij Danny Holla, en de andere spelers van FC Den Bosch, kippenvel bezorgen door ze te steunen in de wedstrijd tegen FC Twente? Bestel dan nu je kaarten!