Kevin Felida: “Enorm veel zin in de Play-Offs”

Een dikke week te gaan nog tot de eerste wedstrijd in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs op zondag 19 mei uit bij Go Ahead Eagles. Maar geen lang weekend voor de spelers van FC Den Bosch. Na terugkomst vrijdagmiddag van het trainingskamp stond er vandaag opnieuw een ochtendtraining geprogrammeerd. Dit keer in het eigen vertrouwde Stadion De Vliert.

Trainer Erik van der Ven vond het belangrijk om de spelers vandaag toch in actie te laten komen: “We hebben gekeken hoe iedereen er na het trainingskamp fysiek voor stond. En we wilden vandaag toch nog arbeid leveren. Met de training van deze zaterdag erbij hebben ze dan vier vrij intensieve dagen gehad. Morgen krijgen de jongens daarom een dagje vrij.”

“Vandaag ging het tijdens de training nog niet over tegenstander’’, gaat Van der Ven verder. “Om tactisch te trainen is er nog voldoende tijd. We zijn nu nadrukkelijk bezig om ons eigen spel te perfectioneren.”

De groep begon zaterdag in een prettig ochtendzonnetje met een korte warming-up en twee rondo’s 6 tegen 2. De keepers werden ondertussen onder handen genomen door keeperstrainer John Vos. Daarna speelde de hele selectie een handbalspel, waarbij ook gescoord mocht worden met het hoofd. Vervolgens werd er getraind op afronden op goal door middel van voorzetten vanaf de flanken. De training werd afgefloten met 4 tegen 4 partijen, waarbij er kaatsers op de achterlijn stonden.

“Dit was weer een fijne training”, vertelt Kevin Felida na afloop van de gedane arbeid. “Het ging er ontspannen aan toe. De partijen vond ik het leukste. Dat is altijd tof. En het afwerken natuurlijk. We hebben goed gewerkt zo daags na het trainingskamp.”

De middenvelder kijkt nog even terug op die drie dagen Noordwijk. “Het was een goede eerste stap in de voorbereiding naar de Play-Offs. Alles was prima geregeld. We zaten in een prettig hotel. En wij vormden al een goede ploeg, maar die band is door het trainingskamp alleen maar sterker geworden. We kunnen het zowel in het veld als daarbuiten lekker met elkaar vinden. Er is ook veel plezier. We lachen wat af. En dat is ook belangrijk.”

Wanneer Felida gevraagd wordt naar de grootste lolbroek in de groep heeft hij meteen een antwoord. “Geen twijfel, dat is Danny Verbeek! Buiten het veld is hij een clown, maar hij zorgt niet alleen met grapjes voor een leuke sfeer. Onze aanvoerder is ook echt een heel goed mens. Hij heeft altijd het beste met iedereen voor.”

De lichtvoetige Felida geniet dus van de sfeer in deze ploeg, maar het draait uiteindelijk om de prestaties. De rechtermiddenvelder heeft dit seizoen duidelijk stappen gemaakt. Op zijn vertrouwde nummer 6-positie kan Van der Ven op hem bouwen. Maar ook gaf de snelle Felida een goede invulling aan zijn rol, wanneer hij vanwege personele problemen werd ingezet als rechtsback. “Halverwege vorig seizoen kwam ik bij de eerste selectie vanuit Jong FC Den Bosch en heb ik uiteindelijk 14 competitiewedstrijden gespeeld, waarvan de meerderheid invalbeurten waren. Dit jaar staat de teller op 24. Ik ben dan ook blij met hoe het dit seizoen gaat. Maar nooit tevreden. Ik leg de lat hoog voor mezelf. En dus moet ik elke wedstrijd beter worden. Mijn persoonlijke doel is om echt een heel seizoen alles te spelen. Een zekere en vaste waarde in de basis te zijn voor FC Den Bosch.”

De ervaring die Felida gaat opdoen tijdens de Play-Offs is een stap in die ontwikkeling. “Ik verheug me er enorm op. Voor mij persoonlijk is het de eerste keer dat ik in de Play-Offs ga uitkomen. En ik heb er vreselijk veel zin in om met FC Den Bosch een mooie prestatie neer te zetten. Ik verwacht twee topwedstrijden tegen Go Ahead Eagles. We gaan alles geven om de finale te bereiken.”