FC Den Bosch heeft vanuit Zeist vernomen dat het beroep dat de club had aangespannen tegen een opgelegde sanctie van de licentiecommissie, ondanks de inmiddels gerealiseerde normstelling, door de beroepscommissie ongegrond is verklaard. Dat betekent dat de sanctie van drie wedstrijdpunten in aftrek op de ranglijst, nu definitief is geworden. FC Den Bosch zakt hierdoor van de tiende naar de elfde plaats op die ranglijst.
De clubleiding betreurt de beslissing van de beroepscommissie, die zij, om redenen als deze ochtend in haar verklaring uiteengezet, onbegrijpelijk vindt. Veel tijd om hier nog veel langer bij stil te staan is er echter niet.

Algemeen directeur Theo Teelen: “De impact van deze sanctie wordt het hardst gevoeld bij de spelers en staf van het eerste elftal. Zij zijn immers degenen die voor de punten hebben gezorgd die nu zijn afgenomen. Voor hen is dit heel onrechtvaardig. Dat geldt natuurlijk ook voor alle supporters van de club, voor wie dit de zoveelste klap is. Wij hopen dat zij ons in grote getalen blijven steunen. Op dit moment overheerst de teleurstelling, maar daar blijven wij niet in hangen. De sportieve doelstelling is nog steeds om de Play-Off’s te halen. Deze sanctie maakt het niet makkelijker, maar met de juiste focus is het ook niet onmogelijk. Onze moraal en inzet blijven onverminderd hoog. Het gaat er nu om hoe goed we als team zijn. Met elkaar. Op het veld, in de organisatie en op de tribunes. Wij laten ons hier niet door ontregelen.”