Vanochtend – daags na de eerste halve finale – druppelden de spelers groepsgewijs Stadion De Vliert binnen. Erik van der Ven: “We hadden – zoals altijd de dag na een wedstrijd – een hersteltraining voor de basiself van gisteren. In de medische ruimte is het daags na een wedstrijd altijd drukker met massages en behandelingen, omdat de spelers veel arbeid hebben geleverd. Daarom hebben we die basisspelers vandaag in groepjes laten komen, zodat ze alle tijd van onze fysio’s krijgen en goed kunnen herstellen. Na het behandelen draaiden ze een individueel herstelprogramma. We kijken per speler wat hij nodig heeft om zich optimaal voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Dat kan dus naast massage en behandeling ook bestaan uit fietsen of uitlopen. Of allebei.”

Vanochtend waren de ogen van zowel de technische als medische staf uiteraard gericht op Stefano Beltrame. “De zwelling viel me nog mee vanochtend. En er bleek na het maken van foto’s vanmiddag dat er gelukkig niets is gescheurd’’, vertelt de topscorer. “Het is nu even afwachten hoe ik verder herstel en of ik eventueel inzetbaar ben voor woensdag.”

Aanvoerder Danny Verbeek: “We hebben een zware wedstrijd gehad gisteren. Vooraf had ik getekend voor de 2-2. En achteraf helemaal. Want we gaven veel weg. Dus vandaag draait alles om het herstel. Fietsen, behandelen, losgooien, uitlopen. Goed eten, veel slapen. Beltrame is dus een vraagteken. Maar verder staan we er goed voor. Iedereen is fit.”

Luuk Brouwers was ook te vinden op de massagetafel in de medische ruimte. “Ik heb me eerst laten behandelen door de fysio. Hij heeft lichte klachtjes, zoals iedere speler na elke wedstrijd heeft, behandeld zodat ik goed herstel. Daarna heb ik mijn persoonlijke programma afgewerkt. Gefietst op de hometrainer, buikspieren getraind en wat krachtoefeningen gedaan. Thuis ga ik verder heel goed uitrusten. Goed eten en drinken is ook belangrijk vandaag. Alles weer aanvullen. Zodat ik morgen weer fit op de training sta.”

De jongens die niet in de basis zijn gestart of maar kort invielen, trainden vanmiddag op het veld in Stadion De Vliert. “Je moet nu differentiëren. Dat betekent dat de jongens die op de bank zaten of kort zijn ingevallen zo toch aan hun arbeid komen. Zodat ook zij de juiste belasting krijgen”, legt Van der Ven uit.

Na het programma van vandaag rest er nog één dag om de voltallige selectie voor te bereiden op de tweede halve finale tegen Go Ahead Eagles. “Woensdag om 18.30 uur spelen we die in Stadion De Vliert. En dus is de tijd tussen de twee wedstrijden inderdaad maar kort. Maar daar houden we rekening mee. De veldtraining van dinsdag wordt dus niet te zwaar, zodat ze woensdag weer een wedstrijd kunnen spelen’’, vertelt Van der Ven.

Brouwers verwacht woensdag een ander soort wedstrijd dan gisteren in de Adelaarshorst. “Uit of thuis maakt verschil bij de Eagles. Nu hebben wij het voordeel van het thuispubliek. Ik verwacht wel dat zij opnieuw ‘zullen komen’. De 2-2 is voor ons wat dat betreft een redelijk gunstige uitgangspositie. Zij moeten winnen en scoren. Aan een gelijkspel hebben zij niets of het moet 3-3 worden of 2-2.”

“Ik denk dat het een fantastische wedstrijd gaat worden”, gaat de middenvelder – die gisteren een prachtig ‘spitsendoelpunt’ maakte – enthousiast verder. “We zitten in de halve finale van de Play-Offs met nog slechts één wedstrijd verwijderd van de finale. De stad, fans en wijzelf hunkeren naar die finale! We zullen er vol voor gaan en er woensdag alles aan doen om die te bereiken!