Clash met ADO Den Haag goed voor eerste driepunten

IMG_0289

Een leeg Bingoal Stadion in Den Haag was het decor voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen, waar FC Den Bosch op bezoek ging bij ADO.

Bij FC Den Bosch weinig wijzigingen in de basiself ten opzichte van vorige week. Ryan Leijten terug in de basis ten koste van Dino Halilovic. Verder dezelfde namen als in het duel tegen FC Eindhoven, omdat Joey Konings op tijd hersteld is van zijn blessure. De aanvaller verliet vorige week in de eerste helft noodgedwongen het veld, maar kon vandaag weer vanaf de start beginnen.

De wedstrijd begon aantrekkelijk. De kansen regen zich aaneen in de eerste tien minuten. FC Den Bosch was uit een variant op een hoekschop gevaarlijk, ADO kwam via Verheydt tot driemaal toe voor het doel van Van der Steen. De grootste kans was echter voor Joël Zwarts. De buitenspeler kon vrij binnenschieten maar schoot tegen het lichaam van Rik Mulders aan, die zich vol in de baan van het schot gooide.

Na een kwartier spelen meldde FC Den Bosch zich weer voor het doel, via Asier Córdoba. De buitenspeler kwam vanaf rechts naar binnen toe, haalde met buitenkantje links uit richting de bovenhoek, maar stuitte op doelman Wentges.

Beide ploegen hielden het tempo hoog in het eerste kwart, waar de grootste mogelijkheid van de wedstrijd tot op dat moment van ADO kwam. Uit een corner van FC Den Bosch startte de thuisploeg een counter via Severina. De rappe buitenspeler snelde langs Van der Winden, waarna het veld openlag. Severina schoot zelf, maar Van der Steen had een uitstekende redding in huis. Ook op de rebound van Klas redde de doelman knap. De drinkpauze die kort daarna volgde was geen overbodige luxe gezien de temperatuur en het tempo in de openingsfase.

Na de drinkpauze was de eerste mogelijkheid voor Verheydt, die de bal niet goed raakte waardoor Van der Steen de bal makkelijk op kon pakken. Net als in het eerste halfuur, was ADO Den Haag sterk op de counter. De thuisploeg zocht met twee snelle buitenspelers vaak de weg naar voren via direct spel. Zo ook na ruim een half uur, toen vanuit een corner van FC Den Bosch de bal direct naar Joël Zwarts ging. Doelman Wentges had een puike trap in huis richting de buitenspeler, die vanaf de achterlijn de bal voor kon geven. Severina kopte, maar Van der Steen kon de bal makkelijk pakken.

FC Den Bosch hield zich goed staande in Den Haag en creëerde zelf ook de nodige kansen, zo ook in minuut 39. Victor van den Bogert won een duel op het middenveld, waardoor de bal bij Anass Ahannach kwam. Met een prachtig hakje op Verbeek vond hij de ruimte op het middenveld. Verbeek stak de bal de diepte in richting Joey Konings, die was uitgeweken naar de rechterkant. Een lage voorzet van Konings kwam voor de voeten van Ahannach, die de aanval opzette en ook knap afmaakte. FC Den Bosch op voorsprong. 0-1!

Terwijl op de perstribune de openingstreffer nog verwerkt werd, lag ie er alweer in. Wederom een snelle, directe aanval van FC Den Bosch die knap afgemaakt werd. Een prachtige diepe pass van Rik Mulders kwam terecht bij de diepgaande Ahannach, die alle ruimte voor zich had. Ahannach legde op randje 16 de bal af op Asier Córdoba, die de de ruimte zocht voor een schot met links. Córdoba haalde uit, schoot de bal achter Wentgens en tekende zo voor zijn eerste doelpunt in Bossche dienst. 0-2 voor FC Den Bosch bij de rust!

De tweede helft begon wat rustiger ten opzichte van de openingsfase. De eerste grote mogelijkheid was voor de thuisploeg. Met een hoekschop probeerde ADO Verheydt te bereiken, die de bal met zijn hoofd schampte. De afvallende bal kwam voor de voeten van Klas, die hard uithaalde. Zijn poging kon door Van der Steen uit het doel getikt worden.  ADO zette tot aan de drinkpauze in minuut 70 aan, maar creëerde nauwelijks grote mogelijkheden. De ploeg kwam vaak voor het doel, maar de veelal lange ballen die gegeven werden resulteerde niet in echt groot gevaar.

FC Den Bosch nam geen onnodige risico’s in de tweede helft. De ploeg kwam zo nu en dan in de buurt van het doel van ADO Den Haag. Danny Verbeek was zelfs nog dicht bij de 0-3. De linkspoot trapte een vrije trap vanaf een meter of 20 direct op doel. Via de muur belandde de bal net naast de kruising.

In de laatste minuten van de wedstrijd probeerde ADO Den Haag nog de aansluiting te vinden. Door de verdedigende wissels van Jack de Gier bleef de Bossche verdediging overeind. De eindstand van de wedstrijd bleef uiteindelijk 0-2.

Volgende week de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Dan komt Roda JC uit Kerkrade op bezoek.

ADO Den Haag: Wentges, Carlson (46. Asante), Kemper, Hall, Severina (63. Catic), Wehrmann (63. Komljenovic), Verheydt, Klas, Zwarts, Breinburg, Werker

FC Den Bosch: Van der Steen, Van den Bogert, Ryan, Van der Winden, Ahannach, Van der Heijden, Konings, Verbeek, Mulders, Leijten, Córdoba