De Bossche ploeg verblijft van 3 tot en met 8 januari in het EXE Hotel Isla Cartuja in de Spaanse stad ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Op zaterdag 5 januari stonden er wederom twee trainingen op het programma, werd de meegereisde pers te woord gestaan en brachten sommige spelers een bezoekje aan de Driekoningenoptocht.

Na een stevige ochtendtraining was de pers aan de beurt. Aanvoerder Danny Verbeek en Luuk Brouwers stonden Jan Martens van het Brabants Dagblad te woord voorafgaand aan de middagtraining.

Aanvoerder Danny Verbeek over het verblijf in Sevilla: “Er wordt stevig gewerkt om helemaal fit te zijn voor volgende week zondag.”

Luuk Brouwers over het trainingskamp: “Het is voor mij de eerste keer op trainingskamp. Dit is een mooie ervaring. Het is natuurlijk mooi, een trainingskamp. Mooi weer, goede faciliteiten. Sevilla bezoeken met je team is erg leuk.”

Na het praatje met de meegereisde pers was het tijd voor de training twee van de dag. Wederom een stevige warming-up en er werd elf tegen elf gespeeld. Het eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel door doelpunten van Rauno Sappinen (2x), Rodrigues en Van der Sande.

Na de middagtraining was de selectie vrij om een het centrum van Sevilla te bezoeken. Enkele spelers en stafleden bezochten de Driekoningenoptocht. De Driekoningenoptocht is een optocht die elk jaar op 5 januari wordt gehouden in Spanje.

Morgen zal de selectie alleen een ochtendtraining afwerken. Later die dag brengt de Bossche ploeg een bezoek aan de wedstrijd Sevilla FC – Atletico Madrid in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, het stadion van Sevilla FC.