De Bossche ploeg verblijft van 3 tot en met 8 januari in het EXE Hotel Isla Cartuja in Sevilla ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Op zondag 6 januari stond er één training op het programma in de ochtend en ‘s-middags werd de wedstrijd Sevilla FC – Atletico Madrid bezocht in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

In de ochtend spraken Sam Kersten en Sven Blummel voorafgaand aan de training nog met het Brabants Dagblad.

Sam Kersten: “Ik denk dat we bij FC Den Bosch met iets heel moois bezig zijn. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag uitmaken. We hebben het goed naar ons zin op het trainingskamp en kijk vooral uit naar de twee oefenwedstrijden.”

Sven Blummel: “We hebben pittige dagen gehad. De laatste paar dagen hebben we telkens twee keer stevig getraind. Tussendoor pak je dan goed je rust en zit je gezellig te kaarten met je teamgenoten.”

Na het persmomentje ging de ochtendtraining van start. Met een warming-up, pass- en trapoefeningen en afwerken op goal werd de training gevuld.

Na de ochtendtraining en lunch maakte de spelersgroep zich klaar om te vertrekken richting Estadio Ramón Sánchez Pizjuán voor het duel: Sevilla FC – Atletico Madrid. Om 16.15 uur werd de wedstrijd tussen de nummer 2 en nummer 3 van de Primera División La Liga afgetrapt.

De groep was erg enthousiast over het stadion, de sfeer, beleving en de wedstrijd. Na 90 minuten was de eindstand 1-1 door doelpunten van Wissam Ben Yedder (Sevilla FC) en Antoine Griezmann (Atletico Madrid).

Met deze mooie ervaring rijker reisde de Bossche ploeg terug naar het hotel. Morgenochtend staat het eerste oefenduel op het programma. Om 12.00 uur speelt FC Den Bosch tegen Borussia Mönchengladbach O23.