FC Den Bosch heeft op dag vijf van het trainingskamp een oefenwedstrijd gespeeld tegen Borussia Mönchengladbach O23 ruim gewonnen. In het Spaanse Jerez de la Frontera werd het 2-5 voor de Bossche ploeg.

De Bosschenaren begonnen sterk aan het duel met als gevolg dat Sappinen binnen twintig minuten twee keer wist te scoren. Een keer op aangeven van Blummel en één keer na een voorzet van Khammas. De stand staat hiermee op 0 tegen 2.

De Duitsers kwamen 31e minuut op 1-2, maar al gauw was het Danny Verbeek die de voorsprong wist uit te bouwen. Na een goede aanval was het wederom Blummel met de voorzet waarna Verbeek de bal goed kon binnentikken, 1-3. In de eerste helft kwam FC Den Bosch nog dichtbij de 1-4 door een uithaal van Sam Kersten, maar die kwam op de paal terecht.

Na de rust voerde FC Den Bosch enkele wissels door en het spel kwam wat meer in evenwicht. FC Den Bosch pakte de draad snel weer op en boog dit om naar doelpunten. Imrane Oulad Omar tekende voor twee doelpunten. Een prachtige uithaal van buiten de zestien kwam in de kruising terecht. De Duitse ploeg wist nog de 2-4 te maken. Kort daarna kreeg FC Den Bosch een strafschop die Oulad Omar wist te benutten. Hiermee zette hij ook de eindstand op het scorebord, 2 tegen 5.

Opstelling eerste helft: Van der Steen; Khammas, Vaisanen, Kersten, Deijl; Marchioni, Verbeek, Brouwers, Blummel; Sappinen, Beltrame

Opstelling tweede helft: Van der Steen; Romat, Voets, Fernandes, Khammas; Bouyaghlafen, Van Son, Oulad Omar, Gashi; Rodrigues, Van der Sande.