FC Den Bosch speelt aanstaande zondag thuis tegen Excelsior. Aanvoerder Danny Verbeek verwacht dat er ruimte komt tegen het aanvallend ingestelde Excelsior, maar waarschuwt meteen: ‘Zij scoren heel erg makkelijk’.

Wat heb je meegenomen uit de evaluatie van de wedstrijd tegen Jong Ajax?
“Ik denk niet dat ik een gekke uitspraak doe als ik zeg dat Jong Ajax makkelijk in de Eredivisie zou meekunnen. Met spelers als Ekkelenkamp, Traoré en Gravenberch waren zij vorige week vrijdag een maatje te groot voor ons. Ik denk dan ook niet dat we die wedstrijd moeten over-analyseren.”

Vooruit kijken dan. Wat weet je van de tegenstander van zondag?
“We hebben in de voorbereiding thuis met 4-1 van Excelsior gewonnen. Maar dat zegt niets over het komende duel. Het is een ploeg die op de aanval speelt en druk wil zetten. Hun trainer Ricardo Moniz houdt ervan dat spel te spelen. Er zullen ruimtes komen voor ons. Maar Excelsior scoort heel makkelijk. Ze zijn dus gevaarlijk.”

Excelsior is een ploeg die wordt getipt als kanshebber voor promotie.

“Ja dat klopt, alleen uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is om aangewezen te worden als favoriet. Het is erg lastig om het dan waar te maken. Andere ploegen zijn extra gebrand om te winnen van één van de favorieten.”

Hoe belangrijk is het voor FC Den Bosch om zondag een overwinning te halen?

“We zitten niet in onze beste periode. Maar we spelen thuis en zijn in eigen stadion sinds 16 augustus ongeslagen. Na de acht gelijkspelen van dit seizoen is het natuurlijk uiterst belangrijk om zondag wel een overwinning te pakken. We hebben een jonge ploeg, maar we willen voorkomen dat dit ‘een ding’ gaat worden. Het zou fijn zijn als we daarom zondag  in een mooie wedstrijd tegen een goede tegenstander drie punten gaan pakken.”