Op zaterdag 17 augustus vindt de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen plaats. Zoals bekend stond deze activiteit oorspronkelijk gepland op 24 juli, maar is deze, op verzoek van supporters, verplaatst naar aanstaande zaterdag. Hoewel het seizoen zaterdag al twee wedstrijden ‘oud’ is, vindt FC Den Bosch het belangrijk om deze officiële kick-off dit jaar wel weer te laten plaatsvinden omdat dit voor veel supporters een belangrijk ritueel is dat hoort bij een nieuw voetbalseizoen en omdat juist in deze roerige tijden saamhorigheid erg belangrijk is.  Gewoon gezellig met vertrouwde en nieuwe gezichten kletsen over dat waarover we nooit uitgesproken raken: ons FC. Vanuit de club vinden we de aftrap ook een ideaal moment om onze waardering richting supporters te laten blijken.

Alles gebeurt zaterdag op en rond het veld van Stadion de Vliert. Om 10.00 uur gaan de poorten van het stadion open (entree via ingang A, B, of C) en om 10.30 uur starten we met de spelerspresentatie. De complete selecties van 1 en Jong FC Den Bosch werken vervolgens een gezamenlijke demonstratietraining af op het hoofdveld. Hoofdtrainer/coach Erik van der Ven neemt je tijdens deze speciale training mee in de wereld van de voetbaltrainer;  hij begeleidt de training verbaal en voor iedereen hoorbaar. Handtekeningen en selfies met je favoriete speler(s), scoor je daarna wanneer spelers en staf zich tussen het publiek mengen. Huisartiest Jack van Raamsdonk luistert De Aftrap op met liveoptredens.

Voor de kleintjes zijn er, met dank aan de FC Den Bosch Foundation, springkussens.  Uiteraard kan er ook iets lekkers gegeten en gedronken worden.
Voorzitter Jan-Hein Schouten beantwoordt vanaf 12.15 vragen van supporters. Waar komen we vandaan en vooral waar gaan we naartoe? Zijn veelgehoorde vragen in onzekere tijden. Maar misschien heb je ook andere vragen waarop je graag antwoord wilt. Mail de vraag of vragen die je hebt alvast naar info@fcdenbosch.nl onder vermelding van ‘Vraag aan Jan-Hein’. Dit geeft ons de mogelijkheid om de vragen te bundelen en zaterdag zo concreet mogelijk te beantwoorden. De aftrap eindigt rond 14.00 uur. Heel graag tot zaterdag!