Waar vorige week tegen Vorstenbosch de doelpunten om de oren vlogen, had FC Den Bosch in de tweede oefenwedstrijd tegen SC Den Dungen meer moeite het net te vinden. Pas na zesentwintig minuten nam Paco van Moorsel de openingstreffer voor zijn rekening. Uiteindelijk stond na het laatste fluitsignaal het scorebord op 0-7 in Bosch voordeel.

SC Den Dungen trok zich collectief terug en hielden de linies kort op elkaar. “Lastig om daar doorheen te voetballen”, volgens trainer/coach Erik van der Ven. “Maar ik ben wel tevreden over de taakbewustheid van mijn ploeg. Ook het druk zetten naar voren was een opdracht vooraf, dat hebben ze prima uitgevoerd.”

Paco van Moorsel speelde zowel in positieve als in negatieve zin een hoofdrol. Met twee doelpunten nam hij zijn team bij de hand, maar het einde van de wedstrijd haalde hij echter niet. Nog voor het uur moest Van Moorsel geblesseerd de strijd staken. Daarentegen maakte zijn teamgenoot Mats Deijl voor het eerst in vier maanden tijd weer eens wat minuten. Een scheenbeenbreuk hield hem lang aan de kant. “Ik heb de hele zomer doorgetraind om aan het begin van de voorbereiding fit genoeg te zijn om direct met de groep mee te kunnen trainen. De wedstrijd is voor mij zonder problemen en zonder last verlopen. Ik ben blij om weer terug te zijn”, vertelt Mats na afloop.

Volgende week zaterdag speelt FC Den Bosch opnieuw een oefenduel. Dan wacht op Sportpark De Watertoren in Zaltbommel de eerste echte test tegen competitiegenoot FC Dordrecht.

SC Den Dungen – FC Den Bosch 0-7

Doelpuntenmakers: 0-1 Van Moorsel (26.), 0-2 Blummel (32.), 0-3 Rodrigues (37.), 0-4 Van Moorsel (47.), 0-5 Velkov (55.), 0-6 Velkov (78.) 0-7 Mulders (85.)

Opstelling eerste helft: Leijten; Deijl, Van Son, Velkov, Van der Heijden; Felida, Brouwers, Van Moorsel (c); Blummel, Rodrigues, Meerveld

Opstelling tweede helft: Sikking; Van der Heijden, Väisänen, Velkov, Haidary; Felida, Meerveld, Van Moorsel (c); Blummel, Rodrigues, Mulders