Kwartet voetballers weg bij FC Den Bosch; vraagtekens rond Van Eck, Nijhuis en Verhoeven.
Hans Vonk, Raymond Smeets, Peter Netten en Joey Mulders keren niet meer terug bij FC Den Bosch. De eerste divisieclub heeft aan RKC laten weten dat ze geen gebruik meer zal maken van de diensten van doelman Vonk, die afgelopen seizoen was gehuurd van de ploeg uit Waalwijk. De eerder aan Smeets, Netten en Mulders gedane aanbiedingen zijn door Den Bosch ingetrokken. Het trio had al geweigerd de voorgelegde contracten te tekenen. Alle drie vonden de nieuwe aanbiedingen te laag. In het geval van Smeets spelen ook persoonlijke motieven een rol om niet meer terug te keren bij Den Bosch, dat de linksbuiten in 1991 voor ongeveer twee ton had gekocht van MVV. Het ziet er inmiddels ook naar uit dat huurling Mark Verhoeven niet meer terugkeert bij FC Den Bosch. Den Bosch directeur Chris van de Laar zegt dat er in de Bossche begroting eigenlijk geen ruimte meer is voor Verhoeven. “Voor de rechtsback positie hebben we ook John Laponder en die staat nog onder contract. We zouden Verhoeven graag willen houden, maar niet ten koste van alles.” Den Bosch rekent er inmiddels op dat René Nijhuis, Dirk-Jan Derksen en Zeljko Petrovic in De Vliert blijven en dat Jan Gösgens terugkeert. Nijhuis heeft inmiddels een nieuwe aanbieding in beraad en Gösgens verwacht zelf dat hij binnenkort een contract bij Den Bosch zal tekenen. Vrije verdediger Jos van Eck blijft erbij dat hij weg wil uit De Vliert. Hij wil naar de eredivisie en heeft contacten met Sparta. Den Bosch vraagt een transfersom van naar verluidt ongeveer een kwart miljoen gulden. Voorts ziet het er naar uit dat Frans van de Heide voor Telstar zal kiezen om met zijn oude trainer Simon Kistemaker te worden herenigd.

FC Den Bosch trekt doelman Nijkamp aan.
Behalve Ajax-keeper Dennis van der Pol komt ook Telstar-doelman Anton Nijkamp naar FC Den Bosch. De Bossche verdediger Van de Heide maakt de omgekeerde weg. Telstar en Den Bosch zijn het over de transfers eens. De 20-jarige Nijkamp stond reeds op 17-jarige leeftijd in het eerste team van Telstar. FC Den Bosch bevestigde tevens dat het bod van Sparta op Van Eck door de club is geaccepteerd.

Vrijwel zeker zal Derksen toch vertrekken naar Roda JC als de Limburgse club maar voldoet aan de Bossche gewenste transfersom, dat is nog niet helemaal het geval. Verder hebben Gösgens en Nijhuis getekend en komen de aanvallers Van der Stock en Flint op amateur-basis aan de voorbereiding meedoen. Eerder werden al Marcel van Helmond en Carel van de Velden aangetrokken.

FC Den Bosch zoekt meer aanvalskracht, Stefan Jansen (Roda JC) kandidaat.
De vernieuwingsdrang van FC Den Bosch houdt aan. De voormalige Ajax-talenten Eli Strijks (19) en Jan Gerver (22) werden gekocht en verbonden zich voor één jaar aan FC Den Bosch. Strijks is een linksback die vorig seizoen na tien jaar Ajax in het tweede team van AZ speelde. Gerver is een linkermiddenvelder die twee jaar achtereen de seizoensvoorbereiding met de A-selectie van Ajax meemaakte. Vorig jaar verkoos hij na vier jaar Ajax voor de amateurclub KBV. “Een terriër”, omschrijft Van der Pluijm de middenvelder. De komst van spits Stefan Jansen (21) van Roda JC is mede afhankelijk van de transfer van Dirk-Jan Derksen naar Roda JC. Den Bosch kreeg inmiddels de toezegging van Roda JC dat het Jansen wil afstaan in de deal met Derksen.

Jansen lost Derksen af bij FC Den Bosch; Van Baal nieuwe tweede spits.
Stefan Jansen lost Dirk-Jan Derksen af in de aanval van FC Den Bosch. De 21-jarige spits, opgeleid bij PSV, verbond zich gisteren voor twee jaar aan de eerste divisie club. Tevens hoopt FC Den Bosch deze week met Jan van Baal (ex-Haarlem) nog een tweede spits te contracteren. Deze 24-jarige spits kwam afgelopen seizoen uit voor de Zwarte Schapen, amateurclub uit Amsterdam.

Den Bosch met vraagtekens nieuwe seizoen in; uitblijven van shirtsponsor veroorzaakt gat van kwart miljoen in begroting.
FC Den Bosch heeft het nieuwe voetbalseizoen ingezet met verlies tegen VVV (1-3) , winst op Excelsior (3-1) en vraagtekens op de shirts. De vraagtekens vullen de ruimte die is gereserveerd voor shirtreclame. Door het ontbreken van een sponsor blijft nog altijd een gat van 250.000 gulden over. Nieuwe spits Stefan Jansen deed van zich spreken met 2 goals tegen Excelsior.

Van Baal haakt snel af bij FC Den Bosch.
FC Den Bosch zoekt alweer een nieuwe spits na contractontbinding met Jan van Baal. Na een serie oefenwedstrijden en een moeizame terugkeer van blessures, gecombineerd met een af te ronden studie, merkte hij dat het geen doen was om als prof uit te komen.

Streppel te duur voor FC Den Bosch; surprise-spits nu bij Den Bosch op proef.
Pogingen van FC Den Bosch om het wegvallen van spits Jan van Baal op te vangen met het huren van RKC-aanvaller Jurgen Streppel lijken tot mislukken gedoemd. FC Den Bosch mist de financiële middelen daarvoor. Tot plots gisteren in de oefenwedstrijd tegen Hertogstad een nieuwe spits meedeed. Zijn naam: Orpheo Keizersweerd. Vijf maanden geleden voetbalde hij nog op Anfield Road tegen Liverpool met Oldham United, de nummer 19 van de Premier League in Engeland. Hij zette zijn sollicitatie kracht bij met twee treffers en een assist. FC Den Bosch wil de test deze week verlengen op de trainingen.

Deze rubriek vat het nieuws samen over FC Den Bosch 25 jaar geleden. Daarbij is gebruik gemaakt van de artikelen uit het Brabants Dagblad van die betreffende maand. Kijk voor de historie van de club in het 50-jarig jubileumboek “Vallen en Opstaan”, bijvoorbeeld de statistieken van dit beschreven seizoen 1993-1994.

Samenstelling: Ronald van Boxtel