Ter afsluiting van de eerste trainingsweek werkte FC Den Bosch een oefenwedstrijd af op Sportpark De Bergakkers tegen zondag vierdeklasser Vorstenbossche Boys. In het jubileumduel, ter ere van het zestigjarig bestaan van de club uit Vorstenbosch, vielen maar liefst vijftien doelpunten (1-14).

Met testspeler Joan Rojas aan de start scoorde de ploeg van Erik van der Ven er in de eerste helft flink op los. Luuk Brouwers opende na zes minuten de score op aangeven van Verbeek, waarna diezelfde Danny Verbeek een aantal minuten later de score verdubbelde met een prachtige knal van afstand in de winkelhaak. Opvallend was de productiviteit van Ruben Rodrigues in de eerste helft. Rodrigues, die vanuit de spits mocht starten, bekroonde zijn rentree in het blauw-wit met een hattrick. Mede door doelpunten van Blummel, Bouyaghlafen en Haidary ging men met een 0-8 voorsprong de rust in.

FC Den Bosch begon met tien wijzigingen in het elftal aan het tweede bedrijf. Alleen Joan Rojas kreeg de volle negentig minuten om zijn kwaliteiten aan de technische staf te laten zien. Ook Istvan Bakx, die sinds deze week zijn conditie op peil houdt bij FC Den Bosch, kreeg de nodige speelminuten. Waar het in de eerste helft een karrenvracht aan kansen regende, wist de thuisploeg zich aan het begin van de tweede helft kranig te weren. Bij een 0-11 tussenstand bekroonde Rick Janssen zich tot de held van Vorstenbosch door zijn ploeg met een fraaie treffer op het scorebord te zetten. Na de eretreffer bouwde FC Den Bosch de voorsprong nog uit tot 1-14. Kortom: een prima start van de voorbereiding.

Vorstenbossche Boys – FC Den Bosch 1-14

Doelpuntenmakers: 0-1 Brouwers (6.), 0-2 Verbeek (12.), 0-3 Bouyaghlafen (15.), 0-4 Blummel (25.), 0-5 Rodrigues (31.), 0-6 Rodrigues (34.) 0-7 Haidary (37.), 0-8 Rodrigues (41.), 0-9 Mulders (51.), 0-10 Bakx (55.), 0-11 Van der Heijden (66.), 1-11 Janssen (70.), 1-12 Bakx (74.), 1-13 Ramadani (87.), 1-14 Ramadani (88.)

Opstelling eerste helft: Van der Steen; Felida, Van Zuthpen, Rojas, Haidary; Brouwers, Verbeek (c), Van Moorsel; Blummel, Rodrigues, Bouyaghlafen

Opstelling tweede helft: Leijten; Van der Heijden, Kersten (c), Velkov, Rojas; Van Son, Mulders, Bakx; Cairo (60. Meerveld), Ramadani, El Barnichi