FC Den Bosch is vandaag begonnen met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Spelers en staf verzamelden om 9.00 uur bij Stadion De Vliert. Na de nieuwjaarswensen kwam de groep in het spelershome bijeen om gezamenlijk te ontbijten.

Om 11.00 uur werd het voetbalveld voor de allereerste keer in 2020 betreden. Aanvoerder Danny Verbeek na afloop van de ochtendtraining: “Het was lekker om een aantal dagen vrij te zijn en tijd te hebben om de feestdagen met familie en vrienden door te brengen. De koppies zijn weer leeg. Iedereen had vanochtend weer zin om aan de bak te gaan.”

De ploeg van Hoofdtrainer/coach Erik van der Ven speelt één oefenwedstrijd in aanloop naar de tweede seizoenshelft. Kozakken Boys uit Werkendam is aanstaande zaterdag 4 januari in Werkendam  de tegenstander. De toegang tot de wedstrijd bij de Tweede Divisionist is gratis. Het duel op Sportpark De Zwaaier begint om 14.00 uur.

FC Den Bosch-speler ‘Appie’ Abdullahi is in zijn nopjes met het oefenduel met Kozakken Boys. “Ik heb daar twee seizoenen (2016-2018, red.) met veel plezier gespeeld. Het is een amateurclub, maar heel professioneel georganiseerd. We zijn destijds twee jaar achter elkaar tweede geworden in de Tweede Divisie. We wonnen vaak van profclubs, zowel bekerduels als oefenwedstrijden. Heel leuk om voor een middag weer terug te komen op het oude nest.”

Hoofdtrainer/coach Erik van der Ven over de enige oefenwedstrijd deze winter: “De spelers zijn elf dagen vrij geweest. Genoeg om rust te pakken, maar de winterstop is dus ook weer niet zo lang dat we meer dan één oefenwedstrijd nodig hebben. Want volgend weekend begint de competitie weer. Aanstaande zaterdag zullen we met twee teams voetballen. De eerste en tweede helft zal er dus een volledig andere groep in actie komen. Daarom trainden er vandaag ook acht spelers van Jong FC Den Bosch mee.”

FC Den Bosch hervat de competitie op zondag 12 januari om 16.45 uur met een uitwedstrijd bij N.E.C. Van der Ven: “We zaten voor de winterstop in een goede ‘flow’ met vier zeges uit de laatste vijf wedstrijden. Het leeft in de groep om die goede serie van voor de winterstop in Nijmegen een vervolg te geven.”

Ook de Bossche supporters lijken zin te hebben in een hervatting van de competitie. Met een gemiddelde van 212 fans per uitwedstrijd steunden zij de ploeg in de eerste seizoenshelft. De trouwe aanhang van FC Den Bosch staat met dat aantal op de vijfde plaats – na clubs als NAC Breda, De Graafschap, Go Ahead Eagles en Roda JC – in de rangschikking van meeste uitsupporters tijdens ‘away-days’. Tegen NEC zullen de Bossche fans dat gemiddelde nog verder opschroeven: donderdagmorgen waren er reeds 285 kaarten verkocht voor het eerste officiële uitduel van het nieuwe jaar. En tickets voor NEC – FC Den Bosch zijn nog steeds te koop via de site van FC Den Bosch.

De eerste thuiswedstrijd in 2020 vindt plaats op zondagmiddag 19 januari. Go Ahead Eagles komt dan om 14.30 uur op bezoek. FC Den Bosch is tien thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Wil jij erbij zijn in Stadion De Vliert? Je kunt toegangskaarten kopen via de FC Den Bosch App of tickets.fcdenbosch.nl. Dat kan ook tijdens kantooruren bij de receptie van de club.