Alexander Laukart heeft maandagavond op de valreep van de transferdeadline een contract getekend voor een jaar in Stadion De Vliert. FC Den Bosch heeft een eenzijdige optie van nog een seizoen.

De 20-jarige aanvaller is geboren in Hamburg. Hij heeft twee nationaliteiten, de Duitse en de Russische. Alexander voetbalde in de jeugd van HSV, FC St. Pauli, VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund in zijn geboorteland. Sinds de zomer van 2017 kwam hij in Nederland uit voor FC Twente. In zijn eerste seizoen daar maakte de linkspoot zijn debuut in de Eredivisie.

Alexander: “Toen ik vorig jaar met Twente in Den Bosch voetbalde, viel me meteen op hoe mooi deze club is. De supporters zijn fanatiek en de sfeer is goed. Ik wil hier de volgende stap in mijn carrière maken en veel aan spelen toekomen.”

Manager voetbalzaken Bert Ruijsch: “Alexander is een linksbenige vleugelaanvaller met een mooie traptechniek en veel diepgang in zijn spel. Ook als aanvallende middenvelder kan hij dankzij zijn spelinzicht goed uit de voeten.