FC Den Bosch speelt met 0-0 gelijk op bezoek bij Helmond Sport. Er waren kansen over en weer, maar beide ploegen komen niet tot scoren.

Op een koude vrijdagavond besluit het Belgische arbitrale trio om de wedstrijd te starten. Onder luidkeels support van de Bossche supporters begint de wedstrijd veelbelovend. Beide ploegen beginnen aanvallend aan de wedstrijd. De eerste kans is dan ook voor debutant Marques, zijn schot wordt echter geblokt en weggewerkt. Daarna klopt Helmond Sport aan de deur. Vereijken beloont zijn actie met een schot, maar Van der Steen had deze bal doorzien. Daarna is de thuisploeg wederom gevaarlijk. Thomassen maakt ruimte voor zichzelf en stift de bal richting goal, maar dit keer kan FC Den Bosch opgelucht ademhalen nadat de bal aan de andere kant van de achterlijn verdwijnt.

FC Den Bosch pakt de draad weer op en zoekt de aanval. Bouyaghlafen zoekt zijn tegenstander op en schiet, maar dit keer zijn het de vuisten van doelman Van Gassel die de eerste treffer van de wedstrijd in de weg staan. Na een veelbelovende start nemen beide ploegen gas terug. Er wordt meer rond getikt op de middellijn. Na een overtreding op Rodrigues krijgt Verbeek de kans om de score te openen, maar de bal gaat over het doel. Een prachtige aanval van de Bosschenaren wordt niet beloond nadat Van Gassel zich voor de bal gooit. De bezoekers nemen voetballend de overhand en laten mooie dingen zien, maar de doelpunten blijven uit. Na een overtreding van Thomassen krijgt Rodrigues de kans om een vrije trap binnen te schieten, maar ook hij schiet de bal over de lat. Het is rust, de stand is 0-0.

Marques brengt de bal weer aan het rollen, de tweede helft kan beginnen! Na rust krijgen de bezoekers meteen een grote kans. Bouyaghlafen stuurt Marques de diepte in, maar de doelman van de thuisploeg pakt de bal. Niet veel later krijgt Marques wederom een grote kans, maar dit keer kopt hij de bal voorlangs. Dit keer is het FC Den Bosch dat heel goed weg komt na een aanval van de thuisploeg. Van der Steen redt in eerste instantie, maar daarna moet Deijl de bal net voor de lijn de bal weg schieten. De beurt daarna is weer voor de bezoekers. Bouyaghlafen komt vanaf de linkerkant naar binnen, maar hij werkt de bal langs het goal van de thuisploeg. Helmond Sport neemt het balbezit weer over en creëert een grote kans. Thomassen schiet en dit keer vliegt de bal op de lat.

De slotfase is begonnen en dat zullen de toeschouwers weten ook. Vol beleving wordt ieder duel uitgevochten en het lijkt wachten op de openingstreffer. Nadat een corner van Helmond Sport snel wordt weggewerkt wordt FC Den Bosch heel gevaarlijk. De inmiddels ingevallen Laukart steekt de bal op Marques en de verdediger van Helmond Sport ziet geen andere optie dan Marques neerhalen. Een vrije trap op de rand 16 volgt. Verbeek en Rodrigues staan achter de bal en Verbeek schiet op goal, maar doelman van Gassel staat in de goede hoek. Het laatste kwartier speelt FC Den Bosch met één man meer. Helmond Sport zakt terug en dat wil zeggen dat FC Den Bosch de bal heeft. De Bosschenaren gaan op zoek naar een gaatje in de Helmondse muur. Toch weet Helmond Sport een grote kans te creëren, maar Dkidak verwerkt de bal tot een corner. Niet veel later krijgt de thuisploeg een vrije trap vanaf een meter of 20. Deze vrije trap gaat richting de rechterhoek, maar Van der Steen pakt de bal. De wedstrijd eindigt met 0-0.