FC Den Bosch in slotfase onderuit tegen Roda JC

DEN BOSCH, Netherlands, 19-08-2022, football, Dutch Keuken Kampioen Divisie, Den Bosch - Roda JC, De Vliert Stadium, season 2022-2023, FC Den Bosch player Jordy van der Winden and Roda JC Kerkrade player Mohamed Mallahi, during the game

4.023 supporters waren aanwezig in stadion De Vliert voor de wedstrijd FC Den Bosch – Roda JC. Lang bleef het 0-0, maar in de slotfase nam Roda JC ruim afstand van FC Den Bosch. 0-3.

Roda JC nam het initiatief aan het begin van de wedstrijd, met in de eerste minuut meteen een gevaarlijke voorzet vanaf de linkerkant. Limbombe gaf de voorzet, maar FC Den Bosch- doelman Wouter van der Steen voorkwam dat de voorzet aankwam. Daarna gaven de Bosschenaren tegengas en leek het in de zevende minuut eruit te kunnen komen. Joey Konings gaf de bal met de binnenkant van de voet verkeerd mee aan de diep lopende Asier Córdoba, waardoor het gevaar geweken was.

Roda JC had na dertig minuten het betere van het spel en kwam tot gevaarlijke kansen. Zo wist Roda JC- spits Dylan Vente na ongeveer een kwartier doelman Wouter van der Steen te passeren, maar wist uiteindelijk vanuit een moeilijke hoek alsnog de bal niet in het doel te krijgen. 5 minuten later kwam diezelfde Dylan Vente weer door aan de rechterkant. Hij weet de bal voor het doel te krijgen waardoor Victor van den Bogert  hem bijna in zijn eigen goal werkt. Doelman van der Steen is alert en kan de bal makkelijk klemmen.

0-0 is de ruststand. Roda JC heeft het betere van het spel en is er een aantal keer met Limbombe en Vente gevaarlijk uitgekomen. Ook FC Den Bosch wist een altijd keer door te breken, maar dwong doelman Rody de Boer nog niet tot een échte redding.

Roda JC begon weer goed aan de tweede helft. 5 minuten na rust probeert Xian Emmers het van een metertje of 18. De bal gaat te weinig naar de hoek waardoor Van der Steen weinig problemen heeft en de bal makkelijk kan klemmen. Na 55 minuten was daar de eerste kans voor FC Den Bosch. Invaller van Bakel kreegde bal uit een voorzet voor zijn voeten, maar volleerde hem over het doel van Rody de Boer.

FC Den Bosch groeide in de wedstrijd en kreeg na een kwartier spelen in de tweede helft weer een grote kans. Spits Joey Konings schoot de bal met rechts net voorlangs de goal van Roda JC, nog steeds 0-0 dus in De Vliert. Niet veel later was daar uit een corner een enorme kans voor Roda JC. Nils Röseler kreeg de bal een paar meter van het doel per ongeluk voor zijn voeten, maar werkte de bal ruim over het doel.

Een paar minuten later was daar opnieuw een kans voor invaller van Bakel. Hij haalde uit met zijn linkerbeen, maar doelman Rody de Boer bracht goed redding op het schot. 10 minuten voor tijd komt Roda JC dan toch op een voorsprong. Bryan Limbombe zocht het duel op met Rik Mulders, waarna de buitenspeler van de bezoekers naar het kunstgras ging. Scheidsrechter Dieperink zag hier een strafschop in, en Dylan Vente mocht aanleggen voor een penalty. Vente stuurde Wouter van der Steen de verkeerde hoek in en zette zo de 0-1 op het bord.

Niet veel daarna was Roda JC weer gevaarlijk, Xiam Emmers testte nog een keer doelman Van der Steen maar wist uiteindelijk de inzet te keren. Uit diezelfde aanval is Roda JC alsnog trefzeker. De bal belandde voor de voeten van Vente en via een van richting veranderd schot was de keeper kansloos. 0-2 voor de ploeg uit Kerkrade.

Vlak voor tijd was daar bijna nog de de aansluitingstreffer. Uit een voorzet probeerde Victor van den Bogert het met een omhaal. De bal belandde alleen recht in de handen van Rody de Boer. FC Den Bosch bleef zoeken naar de treffer, wat even later een grote kans voor Joey Konings oplevert. Uit een corner vanaf de linkerkant wist hij zijn hoofd tegen de bal te zetten, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Door de aanvallende plannen van FC Den Bosch werden de ruimtes achterin ook groter. In de extra tijd is daar dan ook nog de 0-3. FC Den Bosch leek aanspraak te maken op de 1-2, maar uit een uitbraak van Roda JC schoot opnieuw Dylan Vente vanuit een moeilijk hoek de bal binnen. 0-3 voor Jurgen Streppel en zijn mannen.

Na 5 minuten blessuretijd houdt scheidsrechter Rob Dieperink het voor gezien. Lang bleef FC Den Bosch nog in de wedstrijd, maar door een hattrick van Dylan Vente houdt FC Den Bosch geen punten over aan het treffen met Roda JC.