In de aanloop naar het nieuwe seizoen wachtte in eigen huis TEC als laatste tegenstander.  De ploeg van trainer Jack de Gier kende veel personele problemen en moest het onder andere zonder Hornkamp, Meerveld, Van den Bogert en Van Grunsven opnemen tegen het fysiek sterke duel. Ook Kevin Felida moest na enkele minuten zijn wedstrijd staken. De tweededivisionist trok vlak voor tijd aan het langste eind (0-1).
FC Den Bosch begon met twee proefspelers aan het duel met TEC. Hugo Botermans en Robin Lauwers mochten aan De Gier laten zien wat zij in huis hebben. De laatstgenoemde begon echter wel op de bank. Het was een wedstrijd waarin de kansen spaarzaam waren. De bezoekers uit Tiel waren met Gino Bosz en Basil Camara dichtbij de openingstreffer, maar zij zagen hun pogingen gekeerd worden door de lat en Van der Steen. De Bosschenaren hadden vanaf minuut één moeite met de fysieke ploeg uit Gelderland en kon dan ook maar moeilijk tot kansen komen in de eerste vijfenveertig minuten. Vlak voor de rust kwam oud-FC doelman Kees Heemskerk met de schrik vrij toen Botermans ineens op hem af kwam gesprint. Helaas werd dit een-op-een duel gewonnen door de doelman die de inzet van de spits tot corner kon verwerken.
Na rust leek de wedstrijd wat open te breken. FC Den Bosch toonde meer aanvallende kracht en zorgde via Sebastiaan van Bakel en de ingevallen Ryan Trotman voor gevaar vanaf de zijkant. Enkele minuten na rust was het wederom Botermans die met een inzet van dichtbij het doel van TEC onder vuur nam, maar ook nu was het doelman Heemskerk die in de weg lag. Ondanks het aanzetten van de Bosschenaren bleef de openingstreffer lang uit. Totdat vlak voor het eindsignaal de jonge ploeg van Jack de Gier toch weer de deksel op haar neus kreeg. Een schot op doel van invaller Van Essen bleek doeltreffend en zorgde ervoor dat de gasten uit Tiel met een 0-1 overwinning van het veld konden stappen.
Hierdoor sluit FC Den Bosch de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd van volgende week vrijdag af met een zure nederlaag. Echter zal de grootste zorg bij de technische en medische staf liggen bij het klaarstomen van de afwezigen voor het duel van vrijdag 6 augustus tegen Helmond Sport. Om 20.00 uur zal er worden afgetrapt in Stadion De Vliert.
Opstelling: Van der Steen; Zimmer (46’ De Groot), Lambert, Maas, Van Hedel; Felida (7’ Trotman), Van der Heijden, Mulders (’65 Lauwers); Van Bakel, Botermans (65’ Van Hees),  Leijten.