In navolging van de uitspraak van de Tuchtcommissie Betaald Voetbal, die inhoudt dat seizoenkaarthouders van de vakken M5, M6 en M7 de komende twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Jong FC Utrecht en Almere City, geen toegang hebben tot Stadion De Vliert, is de wedstrijd van vanavond opgeschaald van een zogenaamde A-wedstrijd naar B.

De achterliggende reden hiervan is dat zowel FC Den Bosch als de ketenpartners verplicht zijn om de vanuit de tuchtcommissie opgelegde sancties na te leven. Binnen het regulier geldende kaartverkoopregime voor deze wedstrijd, waarvoor vrije kaartverkoop gold, was dat onmogelijk.
Nu de wedstrijd is opgeschaald naar B, betekent dit dat een ieder die vanavond het stadion wil betreden zich automatisch conformeert aan de nu geldende legitimatieplicht.
Houd er dus alsjeblieft rekening mee dat je bij het binnengaan van het stadion gevraagd wordt om behalve jouw seizoenkaart en/of toegangskaart ook jouw legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs) te tonen. Het werkt voor iedereen het prettigst en zeker het snelst, wanneer je beide gereed houdt. Ook is het aan te raden om iets eerder naar het stadion te komen, aangezien de verscherpte controles voor mogelijk oponthoud bij de tourniquets kunnen zorgen.

FC Den Bosch realiseert zich dat deze noodzakelijke maatregel veel goedwillende supporters treft. Voor het ongemak dat hiermee mogelijk gepaard gaat, bieden wij bij voorbaat onze verontschuldigingen aan. Zoals gisteren door voorzitter Jan-Hein Schouten is aangegeven, vinden wij het vreselijk dat de goeden onder de kwaden moeten lijden.
Desondanks vragen wij ook om jullie begrip voor de getroffen maatregelen en om jullie medewerking om de wedstrijd van vanavond ordelijk te laten verlopen.
Ook de losse verkoop voor de wedstrijd van vanavond is aangescherpt. Aan de stadionkassa’s vindt persoonsgebonden verkoop plaats. Dat wil zeggen dat supporters op vertoon van hun legitimatiebewijs 1 kaartje voor zichzelf kunnen kopen.
Wij wensen jullie ondanks de bijzondere omstandigheden, een sfeervolle en sportief succesvolle avond in jullie stadion toe.
Heya Den Bosch!