FC Den Bosch heeft op zaterdag 28 juli weten te winnen van de Surinaamse nationale ploeg. Op het Sportpark de Maaskant van Roda Boys werd het 4-0 in het voordeel van de Bossche ploeg.

De openingstreffer kwam al na elf minuten spelen. Het was Jort van der Sande die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal over de grond in het Surinaamse doel kon werken. Zija Azizov was verantwoordelijk voor het tweede Bossche doelpunt. Met ruim dertig minuten op de klok kreeg de middenvelder de bal voor zijn voeten en wist deze kans te benutten. Op het scorebord stond 2-0, wat tevens de ruststand was.

Ook in de tweede helft had FC Den Bosch de overhand. Met een aantal aardige combinaties kwamen ze geregeld in scoringspositie. In de 67e minuut was het Kaars die de score uitbreidde. Hij kreeg de bal goed op de schoen en wist deze haarfijn binnen te schieten. Niet veel later was het Rodrigues die een knappe aanval sterk binnen wist te koppen, 4-0.

Opstelling FC Den Bosch: Leijten (46. Sikking), Deijl, Kersten, Fernandes, Van der Winden,  Felida (75. Van der Heijden), Azizov (61. Rodrigues), Verbeek, Blummel (75. Moreo Klas), Van der Sande (61. Kaars), Bouyaghlafen (75. Hoffman).

Fotografie: Henk van Esch