FC Den Bosch pakt de eerste driepunter in eigen huis door te winnen van Jong AZ. De Bossche ploeg was met 3-1 te sterk voor de club uit Alkmaar.

 

Het eerste doelpunt viel al bijna na een kleine vijf minuten. Rauno Sappinen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied goed op goal, maar de bal kwam op de lat terecht. Nog geen minuut later wist hij wel het net te vinden. De keeper van Jong AZ schoot de bal tegen zijn medespeler aan en Sappinen wist daarvan te profiteren. 1-0. Het restant van de eerste helft bleef het bij deze stand. Jong AZ kreeg wat meer het overwicht maar wist dit niet om te zetten in een doelpunt.

FC Den Bosch kwam scherper uit de kleedkamer. Na 58e minuten was het Sven Blummel die de voorsprong wist uit te bouwen. Na goed voorbereidend werk van Oulad Omar en een mooie voorzet van Verbeek wist de vleugelaanvaller de bal goed in te schieten. 2-0 door een doelpunt van Blummel. Oulad Omar bracht uiteindelijk de 3-0 op het scorebord. Na een omschakelmoment zag hij de ruimte achter de Alkmaarse doelman en wist deze van verre afstand knap over hem heen te schieten.

Het bleek niet de eindstand van deze wedstrijd. Elf minuten voor tijd was het Ferdy Druijf die vanuit een vrije trap de bal fraai kon binnenschieten. Het stand werd 3-1 en daarbij bleef het ook vanavond in De Vliert. FC Den Bosch speelde de wedstrijd verder netjes uit en wist de eerste drie punten in Den Bosch te houden dit seizoen.

FC Den Bosch bedankt de bezoekers voor hun komst naar De Vliert! Volgende week vrijdag staat de wedstrijd uit bij MVV Maastricht op het programma. Reis jij de Bossche ploeg achterna naar De Geusselt?

Fotografie: Henk van Esch, Pro Shots, Soccrates Images