Na een bewogen week voor een ieder die FC Den Bosch een warm hart toedraagt stond er zoals gebruikelijk op vrijdagavond een competitieduel op het programma. In speelronde 16 troffen Almere City FC en FC Den Bosch elkaar in het Yanmar Stadion.

Nog binnen het kwartier kwamen de Bosschenaren op voorsprong. Uitgerekend Jens van Son, die de geblesseerd geraakte Alexander Laukart verving, kopte een hoekschop van Verbeek bij de eerste paal binnen (0-1). Een mijlpaal voor de middenvelder die hiermee zijn eerste doelpunt scoorde in Bossche dienst. De thuisploeg ging direct daarna opzoek naar de gelijkmaker. Met name buitenspelers Efmorfidis en Hunte wisten met regelmaat gevaar te stichten, maar telkens stond een blauw-witte verdediger of keeper Van der Steen in de weg. Almere City FC kreeg op slag van rust een grote kans op de gelijkmaker via middenvelder Mees Kaandorp. Het houtwerk stond een doelpunt voor de thuisploeg in de weg.

Direct na het startsignaal voor het tweede bedrijf leek Almere onderweg naar een gelijkmaker. De ingevallen Nick Venema glipte simpel langs twee Bosschenaren maar zag keeper Van der Steen redden met de voet. Waar het thuispubliek op de 1-1 zat te wachten de treffer juist aan de andere kant. De opkomende Mats Deijl legde de bal panklaar voor Ruben da Rocha Rodrigues die daarmee voor de vierde wedstrijd op rij zijn naam op het scoreformulier zette (0-2). De treffer van de Portugees bleek de genadeklap voor Almere. Buiten enkele schoten van afstand en een kopbal van dichtbij van Vossebelt wisten de gastheren niets noemenswaardigs te creƫren dat de eerste Bossche uitoverwinning in de weg kon staan.

Drie punten die meer dan welkom waren na een turbulente week voor FC Den Bosch. Volgende week vrijdag komt FC Dordrecht op bezoek in De Vliert.