FC Den Bosch speelde in een volledig uitverkocht Stadion De Vliert tegen Go Ahead Eagles. De return in de tweede ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs stond op het programma. Om 18.30 uur werd er afgetrapt in ‘s-Hertogenbosch. 

Het eerste kwartier verliep rustig. Beide ploegen probeerde de aanval te zoeken, maar tot kansen kwam het in de opening van dit duel niet. Wellicht hadden de zenuwen de overhand op bij teams. Na ruim 30 minuten spelen kwam de eerste echte kans. Van der Venne schoot ineens op het doel van Van der Steen, maar de bal spatte uiteen op de paal.

In de eerste helft bleef het ook hierbij. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-0 ruststand.

 

In de tweede helft was de eerste kans wederom voor Go Ahead Eagles. Van Moorsel kreeg een mega kans op de 0-1, maar kreeg de bal niet niet op zijn schoen. In de 58e minuut was het de kans voor FC Den Bosch. Van der Sande kon de bal inkoppen, maar deze belandde in de handen van doelman Verhulst. Even later was het Danny Holla met een schot. Zijn inzet was net niet goed genoeg voor een schot op doel.

In de 72e minuut was de Bossche ploeg weer erg dichtbij een doelpunt. Blummel kon vanaf links de bal goed inschieten, maar deze ging nog maar net voorlangs het doel. Een paar minuten later was het weer Holla met een schot van afstand, maar helaas was deze ook niet raak.

De laatste minuten waren zenuwslopend. Een scrimmage in de zestien van FC Den Bosch waarin Jeroen Veldmate uiteindelijk de bal bijna het stadion uit pegelde. Met nog één minuut op de klok, 89 minuten was het diezelfde Veldmate die de Bossche ploeg de das om deed. Hij wist het enige doelpunt van dit duel te maken, 0-1.

Met vijf minuten blessure tijd floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Het was afgelopen. Een zure nederlaag voor FC Den Bosch, waardoor de ploeg is uitgeschakeld in de Play-Offs.

Teleurstelling overheerst op dit moment, maar we willen alle supporters en sponsors bedanken voor hun steun. Voor vanavond én voor het gehele seizoen.