FC Den Bosch heeft vrijdagavond niet weten te winnen in Almere. In het Yanmar Stadion werd het 3-1.

In de eerste helft lag het tempo hoog. Beide ploegen gingen fanatiek op zoek naar een doelpunt. Buiten pogingen van Oulad Omar en Beltrame om kwam FC Den Bosch in de eerste 30 minuten niet echt in scoringspositie. Romat ontving al vroeg in de wedstrijd een gele kaart, het spel was aardig in evenwicht.

Na ruim een half uur spelen verscheen het eerste doelpunt. Het was Van Vlerken die de bal voorgaf op Efmorfidis, die de kans volledig vrij kon binnenschieten en de Bossche ploeg op achterstand zette, 1-0. Niet veel later kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. Een wat rommelige bal aan de linkerflank kon uiteindelijk Stijn Meijer de bal vrij binnenschieten. Het bleef op deze stand steken bij rust.

FC Den Bosch begon met dezelfde opstelling aan de tweede helft. Binnen tien minuten maakte de  Bossche ploeg de aansluitingstreffer. Sven Blummel kon via de handen van Etemadi de bal in de lange hoek binnenschieten, 2-1!

De Bosschenaren gingen opzoek naar de gelijkmaker en zocht veelvuldig de aanval. In de 80e minuut waren ze dichtbij. Vanaf dertig meter schoot de ingevallen Danny Holla richting het doel. De gigantisch harde knal spatte dit schot uiteen op de lat!

Daar waar de 2-2 in de lucht hing, werd het uiteindelijk 3 tegen 1 voor Almere City FC. Bensabouh weet de bal hard in de bovenhoek te schieten.

Vijf minuten voor tijd ontving Romat ook nog eens zijn tweede gele kaart en FC Den Bosch moest de wedstrijd uitspelen met tien man.

Het bleef steken op een 3-1 eindstand en de Bossche ploeg moest zonder punten terug naar huis.