FC Den Bosch nam het in de laatste reguliere competitiewedstrijd op tegen Go Ahead Eagles. In Stadion De Vliert werd er met 2-0 gewonnen van de ploeg uit Deventer. Door deze overwinning stijgt FC Den Bosch naar de vierde plek en ontlopen zij de eerste ronde van de Play-Offs.

In de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen. Na vijf minuten spelen was het Go Ahead Eagles met de eerste kans. Een kopbal van Verheydt ging nog maar naast op aangeven van Bakx. Diezelfde minuut nog was de Bossche ploeg aan de beurt. Beltrame schoot hard richting de kruising, maar Verhulst wist te redden.

Enige tijd later was het weer Beltrame met de poging. Hij schoot een heerlijke volley die keeper Verhulst volledig deed strekken. Jeroen Veldmate kwam in de 38e minuut in geheel vrije positie om van dichtbij inkoppen. Zijn inzet kwam echter op de paal terecht.

Twee minuten voor rust kwam FC Den Bosch op voorsprong! Na een knappe combinatie met Beltrame schoot Khammas raak voor de 1-0!

 

In de tweede helft kwam FC Den Bosch direct onder druk te staan. Dit resulteerde in een strafschop. Danny Holla legde Lelieveld neer in het strafschopgebied en de scheids floot voor een penalty. Verheydt nam een aanloop en…… Van der Steen pakt ‘m! Wouter van de Steen stopte de strafschop en zorgde er voor dat FC Den Bosch op  voorsprong bleef staan.

De Bossche ploeg was dus gewaarschuwd en moest aan de bak. In de counter kon Blummel aan de andere kant van het veld op goal schieten, maar zijn inzet ging naast. Vlak daarna was het Velkov met de volgende poging. Hij kon na een hard voorzet goed inkoppen, met de bal werd nog maar net van de lijn gehaald.

Go Ahead Eagles zoekt steeds meer de aanval. Ze komen er een paar keer gevaarlijk uit, maar de Bossche defensie staat goed en vangen iedere bal in de 16 op. Mede doordat Wouter van der Steen een slot op de deur bleek te zijn, hielden de Bosschenaren de bezoekers op 1-0.

Als het bord van de extra tijd omhoog gaat, gaat Go Ahead Eagles over op alles of niets voetbal. Door deze manier van voetballen krijgt FC Den Bosch veel ruimte in de aanval en deze leidt tot grote kansen. Nadat Beltrame een één op één kans mist, faalt Vermeij niet. Hij schiet de bal op doel en via een verdediger van de bezoekers vliegt de bal langs de keeper, 2-0! Dit is dan ook de eindstand.

Dit betekent dat Go Ahead Eagles ook de tegenstander is in de tweede ronde van de Play-Offs. Op 19 mei staat de uitwedstrijd op de planning en op 22 mei zal de thuiswedstrijd plaatsvinden!