FC Den Bosch wint de derby van TOP Oss met 4-0. Twee doelpunten van Väisänen, één van Laukart en een goal van Van Moorsel bezorgde de Bosschenaren de drie punten.

De Bosschenaren starten fel aan de wedstrijd. Na een afstandsschot van Laukart en een vrije trap van Abdullahi komt het eerste echt grote gevaar. Trotman loopt alleen op de keeper af, maar de keeper van TOP keert knap. Uit de daaropvolgende corner opent de Bossche ploeg de score door een afvallende corner. Väisänen schiet binnen. Acht minuten gespeeld, 1-0. Na de openingstreffer nemen de bezoekers wat nadrukkelijker de overhand, maar zij komen niet tot grote kansen.

Na 35 minuten krijgt FC Den Bosch een grote kans. Na een kort één-tweetje tussen Verbeek en Abdullahi kan Trotman binnenschieten, maar wederom is de keeper van TOP een sta in de weg. Beide ploegen proberen naar een goal te zoeken, maar voor beide ploegen geldt dat zij niet meer in gevaar komen. We gaan de rust in met een 1-0 voorsprong voor de Bosschenaren.

Ook na rust verandert het wedstrijdbeeld niet. Na een domme overtreding van Rommens, die eerder een gele kaart ontving na protesteren, kon hij gaan douchen. Op de daaropvolgende vrije trap kopt Väisänen de bal in de touwen, 2-0! Na een goede bal op Trotman gaat hij wederom alleen op de keeper af, hij loopt om de keeper heen, maar hij raakt de bal verkeerd.

Ondanks de rode kaart voor de bezoekers, blijven ze de aanval opzoeken. In de 71e minuut komen de bezoekers één-op-één met Van der Steen, maar de inzet wordt naast de paal gemikt. Als dan uit de inmiddels spaarzame uitbraken een corner komt, die op de lijn binnen getikt wordt, is de wedstrijd beslist. Van Moorsel maakt de 3-0 en gooit daarmee de wedstrijd in het slot. Het lijkt hiermee gedaan, maar in blessuretijd perst Laukart er nog een afstandsschot uit en deze verdwijnt achter Koeman. FC Den Bosch wint met 4-0 van TOP Oss.

Foto’s: Pro Shots