FC Den Bosch heeft het oefenduel met OJC Rosmalen weten te winnen. Sportcomplex De Groote Wielen was op dinsdag 31 juli het toneel voor een mooie voetbalavond waar na 90 minuten 2-3 op het scorebord stond.

OJC Rosmalen begon scherp aan de wedstrijd en binnen vijf minuten moest de Bossche doelman al een redding verrichten. Na een kwartier spelen kwam de eerste doelpoging voor FC Den Bosch. Een inzet van Sven Blummel werd nog net voor de doellijn gestopt. In de 29e minuut werd de score geopend. Roel van de Sande kon met een mooie lob de bal over Sikking heen schieten en zo het doel vinden. Het werd 1-0 in het voordeel van OJC. Voor het rustsignaal wist FC Den Bosch nog langszij te komen. Danny Verbeek kon de bal beheerst in de verre hoek schieten na een uitstekende steekpass van Sven Blummel.

Na de pauze was het weer raak voor de Bossche ploeg. Fernandes kon een voorzet van de linkerkant goed onder controle brengen en de bal van dichtbij inschieten. FC Den Bosch pakte de voorsprong: 1-2. De thuisspelende ploeg herpakte zich echter goed en wist ook de gelijkmaker aardig binnen te schieten. Tom Wijkmans zag Sikking een eindje uit zijn goal staan en schoot de bal vanaf ruim 40 meter over de doelman heen, via de onderkant van de lat, het doel in.

Enkele minuten later was het Dennis Kaars die FC Den Bosch weer in het voordeel bracht. Na een sterke aanval kon hij de bal in de verre hoek wegwerken en daarmee de stand op 2-3 zetten.

FC Den Bosch bedankt OJC Rosmalen voor het ontvangst en wenst ze veel succes toe in de rest van de voorbereiding en in de competitie! Op zaterdag 4 augustus speelt FC Den Bosch haar volgende oefenwedstrijd, ditmaal tegen Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion.

Opstelling FC Den Bosch:
Sikking; van der Winden, Kersten, Fernandes, Felida; Azizov, Verbeek (64′ van der Heijden), Rodrigues (46′ Kaars); Blummel, van der Sande, Bouyaghlafen

Fotografie: Henk van Esch