Forse nederlaag in Volendam

Met Jorn van Hedel op de positie van de geblesseerde Dwayne Green trad FC Den Bosch aan tegen het FC Volendam van Wim Jonk. Na het prima gelijkspel van de ploeg tegen NEC wilde Den Bosch de lijn doortrekken in het vissersdorp.

Direct vanaf de aftrap was het echter Volendam dat het spel dicteerde. Dat resulteerde al snel in een vroege 2-0 achterstand. Eerst schoot Samuele Mulatierri prachtig binnen en nog binnen het kwartier werd de opgave voor FC Den Bosch al haast onmogelijk toen Nick Doodeman de voorsprong verdubbelde. In het vervolg van de eerste helft probeerde Den Bosch het wel, maar slaagde de ploeg er niet in het de thuisploeg lastig te maken. Jizz Hornkamp was nog het dichtst bij een doelpunt, zijn inzet ging voorlangs.

In de tweede helft verving Dhoraso Moreo Klas Ryan Trotman. Den Bosch had meer de bal maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg. In de 65e minuut gooide Volendam de wedstrijd via Doodeman in het slot toen hij de 3-0 wist te maken. Invallers Dyllandro Panka en Jari Vlak wisten kort na elkaar het leed nog groter te maken toen ze met nog tien minuten te spelen de 4-0 en 5-0 binnen schoten. In de slotfase maakte Volendam ook nog een zesde treffer. Een avond om snel te vergeten voor FC Den Bosch.