FC Den Bosch heeft Erik van der Ven laten weten dat diens aflopende contract komende zomer niet wordt verlengd. Van der Ven nam in april 2019 het hoofdtrainerschap over van de destijds ontslagen Wil Boessen. In eerste instantie gebeurde dit op interim basis. Sinds augustus 2019 zwaait Van der Ven als eindverantwoordelijke de scepter over de hoofdmacht van de Bossche eerstedivisionist.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens spreekt van een weloverwogen, maar lastige beslissing: “Persoonlijk vind ik het heel jammer dat Erik aan het einde van het seizoen bij FC Den Bosch vertrekt. Voor de buitenwereld lijkt het, door de stand op de ranglijst, wellicht niet onlogisch dat we nu bekend maken dat de wegen gaan scheiden. Maar daarmee zouden wij Erik tekort doen. Erik is bij uitstek iemand die in staat is om individuele, jonge spelers verder te helpen in hun ontwikkeling. Zijn manier van werken is professioneel. Daarmee heeft hij FC Den Bosch een positieve injectie gegeven. Daarnaast hebben we de afgelopen periode ook geconstateerd dat we anders denken over verschillende zaken. En dat heeft ons doen besluiten het contract niet te verlengen. Voor komend seizoen geven we daarom de voorkeur aan een nieuw gezicht voor de groep.  Het idee blijft: we kiezen bewust voor zelf opleiden. Wij gaan het seizoen met Erik zo goed mogelijk afmaken en daarbij verdient hij onze steun én de support van de achterban.”

FC Den Bosch beraadt zich de komende tijd over de vraag wie Erik van der Ven per 1 juli op zou moeten volgen. Al eerder werd bekend dat het contract van assistent-trainer Paul Beekmans niet wordt verlengd.