Tien blessures en één schorsing; het is een understatement om te zeggen dat FC Den Bosch opnieuw gehavend aan de strijd verscheen in een Keuken Kampioen Divisie duel. Dit keer kwam de nummer acht van de ranglijst op bezoek: Jong Ajax.

Al na vijf minuten keken de Bosschenaren tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Jong Ajax-spits Brian Brobbey opende de score vanaf elf meter en verdubbelde enkele minuten later van dichtbij zijn aandeel in dit duel. Niet het begin waar je als ploeg vooraf op hoopt. Een zware avond leek in het verschiet te liggen. Zeker nadat de gasten uit Amsterdam binnen het kwartier ook een flinke kans op een derde treffer kregen. De stift van Jensen werd ternauwernood van de lijn gehaald door Declan Lambert.

Ondanks het overwicht van Jong Ajax liet Den Bosch wel degelijk van zich horen. Adrien Bongiovanni had in de twaalfde minuut de aansluitingstreffer op zijn schoen. De Belg schoot oog-in-oog met keeper Kotarski de bal tegen de voeten van de Poolse doelman. Nog geen vijf minuten later was het dezelfde Bongiovanni die met een knal van afstand tegen de paal voor opwinding zorgde. Tot een Bosch’ doelpunt voor rust zou het niet meer komen.

Na de thee voerde trainer/coach Erik van der Ven enkele wijzigingen door. Ryan Trotman en Paco van Moorsel kwamen in het veld voor Jizz Hornkamp en Steven van der Heijden. Vooral de diepgang van Trotman zorgde bij Jong Ajax voor onrust in de defensie. Binnen acht minuten resulteerde de inbreng van de ingevallen Ryan Trotman in de aansluitingstreffer. Met het hoofd verschalkte hij keeper Kotarski en zette daarmee de 1-2 op het bord.

FC Den Bosch kreeg het geloof in een resultaat weer terug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd kwam de ploeg dan ook meer dan verdiend langszij via opnieuw een knappe goal van Ryan Trotman. Dit keer volleerde hij de bal van dichtbij achter de Jong Ajax-doelman nadat Don Bolsius hem de bal op een presenteerblaadje gaf. De avond had nog rooskleuriger kunnen eindigen voor de Bosschenaren, wanneer een inzet van afstand van Kevin Felida niet tegen de lat was geploft. Al met al mag de ploeg tevreden terugkijken op een knappe comeback na een vroege 0-2 achterstand.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd bij koploper Cambuur Leeuwarden. In Friesland zal om 18:45 uur worden afgetrapt.