Een topsportprestatie begint natuurlijk bij de voetballer zelf. Toch kan geen sporter het alleen. Voeding en topsport bijvoorbeeld, zijn nauw met elkaar verbonden. Zonder de juiste voeding, geen topprestaties. FC Den Bosch heeft in haar organisatie ruimte voor één of meerdere parttimers met een achtergrond als (zelfstandig werkend) kok en/of kookliefhebbers met kennis van de algemene spelregels over de voeding van een topsporter. Heeft u een passie voor (gezond) koken en voetbal en wilt u niets liever dan een bijdrage leveren aan het creëren van dé ideale omgeving voor onze voetballers? Maak uw interesse kenbaar en kom ons team versterken! Ook echtparen en andere duo’s die wellicht op zoek zijn naar een stukje daginvulling en/of zingeving na hun pensioen, worden van harte uitgenodigd te reageren!

FC DEN BOSCH
FC Den Bosch is de betaald voetbalclub van ’s-Hertogenbosch, uitkomend op het tweede niveau in het Nederlands profvoetbal. FC Den Bosch staat voor voetbal en passie. Voor groot worden door een club te blijven. Voor vooruit komen met vallen en vooral met weer opstaan. FC Den Bosch is meer dan alleen voetbal. De voetbalclub en de stad ’s-Hertogenbosch zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. FC Den Bosch heeft hart voor haar stad, voor de samenleving waar zij met beide benen in staat. Bij FC Den Bosch laten we ons leiden door hoge normen en idealen. Service en dienstbaarheid zijn standaardinstellingen in onze club. Tegelijkertijd bieden we ook ruimte voor individualiteit. Zolang die maar wordt aangewend ten dienste van het collectieve doel. Bourgondisch als we zijn, houden we op gepaste momenten van een gezonde dosis gezelligheid.

WAT HOUDT DE FUNCTIE IN?
FC Den Bosch zet gefundeerde kennis en professionals in voor een zo optimaal mogelijke dagelijkse sportpraktijk. Dit uit zich in de kwaliteit van de directe begeleiding, maar ook in het creëren van de ideale omgeving voor de sporter. Die randvoorwaarden zijn essentieel voor het ontwikkelproces en daarmee voor het kunnen presteren. Voeding is één van de belangrijkste pijlers voor goede sportprestaties. Voetbal is een spelsport met afwisseling van duur- en intervalactiviteit (oftewel kracht- en snelkrachtacties). Daar horen eigen voedingsregels, voedingsschema’s en vochtinname bij. Simpel gezegd gaat het om de juiste maaltijd op het juiste moment. Voedingsondersteuning gebeurt bij FC Den Bosch op team- en op individueel niveau en in nauwe samenwerking met de medische staf/diëtiste, coaches en de sporters zelf.  De belangrijkste doelen zijn de prestaties te optimaliseren door het herstel na inspanning te bevorderen, trainingsadaptaties te maximaliseren en de wedstrijdvoorbereiding te verbeteren.

UW BAGGAGE

 • Een koksdiploma is een pré;
 • Werkervaring in een professionele (restaurant of instelling) keuken is een pré;
 • U heeft kennis van en ervaring met voeding voor topsporters;
 • U heeft kennis van de hygiënecode en HACCP-richtlijnen en bent in het bezit van een SVH (diploma) sociale hygiëne of u bent bereid hiervoor een (spoed)cursus te volgen;
 • U woont in ’s-Hertogenbosch of in de regio Noord-Brabant;
 • U bent flexibel en u wilt en kunt ook in de weekenden werken.

TAKEN

 • Het in samenspraak met de staf samenstellen van de weekmenu’s voor de spelersgroep;
 • Het (voor)bereiden van de dagelijkse lunches voor de A-selectie en staf en op wedstrijddagen het bereiden van de sportmaaltijden;
 • In samenspraak met de facilitair manager de voorraden beheren en bestellingen (laten) plaatsen;
 • Uitvoeren keukenadministratie waaronder temperatuurlijsten en bewaken houdbaarheid;
 • Dagelijks schoonmaken van de werkruimten en keukenmaterialen.

De werktijden zijn afhankelijk van het trainings- en competitieprogramma. In een reguliere week zijn de trainingsdagen waarop een lunch wordt verzorgd maandag, dinsdag en donderdag. De wedstrijd is meesttijds op vrijdagavond 20.00 uur. Dan geldt een gewenste beschikbaarheid tussen 10-14.00 uur en op wedstrijddagen tussen 10-18.30 uur.
Op dinsdag en donderdag, en bij wedstrijden op vrijdagavond, is er assistentie bij de (schoonmaak) werkzaamheden.  

ONS AANBOD

 • De mogelijkheid om u binnen een bevlogen, hecht team in te zetten om de topsportmentaliteit binnen FC Den Bosch, en daarmee indirect de sportieve prestaties, verder te verbeteren;
 • Een unieke werkplek en een prettige, informele werksfeer met veel sociale contacten;
 • Additioneel en desgewenst bij persoonlijke interesse: ondersteuning bieden bij MVO-projecten die een gezonde sportomgeving en samenleving nastreven;
 • Vrijwilligersvergoeding;
 • Gratis seizoenkaart voor de thuiswedstrijden van FC Den Bosch.

 

INTERESSE?
Heeft deze vacature uw interesse gewekt en zint de mogelijkheid u om als vrijwilliger bij FC Den Bosch aan de slag te gaan? Laat het ons dan snel weten!
Uw CV en motivatiebrief zien wij met enthousiasme tegemoet via: vincent@fcdenbosch.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kunt u Vincent natuurlijk ook altijd even bellen via 073-6464700.