Het Cruyff Court FC Den Bosch aan de Loekemanstraat in ‘s-Hertogenbosch wordt op woensdagmiddag 9 mei aanstaande feestelijk heropend. Het Cruyff Court FC Den Bosch is afgelopen winter intensief gerenoveerd zodat het court ook in de toekomst een sportieve ontmoetingsplek voor de buurt en stad kan blijven. De FC Den Bosch Foundation heeft het court geadopteerd en gaat gedurende het hele jaar, in samenwerking met PowerUp73, activiteiten verzorgen op het court.

De gemeente ’s-Hertogenbosch en de Cruyff Foundation hebben de renovatie gezamenlijk mogelijk gemaakt. Join The Pipe deed er een schepje bovenop door een watertappunt beschikbaar te stellen. Het Cruyff Court FC Den Bosch is een mooi voorbeeld van hoe een samenwerking tussen verschillende partijen kan resulteren in een optimaal resultaat voor de wijk en stad.

Op woensdag 9 mei begint de opening om 15.00 uur met een programma voor de jeugd, verzorgd door de FC Den Bosch Foundation en PowerUp73. Om 16.30 uur vindt de officiële openingshandeling plaats door algemeen directeur Paul van der Kraan en Danny Verbeek.

Iedereen is van harte welkom deze opening bij te wonen. De jeugd in het bijzonder wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten die deze middag vanaf 15.00 uur georganiseerd worden op en rond het court. Inschrijven is niet nodig.

In 2013 werd het Cruyff Court voor het eerst geopend met Moreno Rutten, Jordy Thomassen en Benjamin van den Broek, destijds selectiespelers van FC Den Bosch.