Twee weken geleden brachten we je op de hoogte van een aantal veranderingen in de organisatie van FC Den Bosch. We lieten toen ook weten dat Huub van Mackelenbergh (48) de beoogde opvolger is van Jan-Hein, maar dat hij daarover nog een definitieve beslissing moest nemen. Jan-Hein treedt op 1 juli terug als voorzitter van FC Den Bosch en gaat vanaf die datum verder als ‘gewone’ commissaris. Sinds begin april draait Huub al volop mee met bestuursvergaderingen en bij toekomstgerichte activiteiten van de club, zoals de seizoenkaartencampagne en het ontwikkelen van de visie en missie. Bij deze trajecten is voor een breed draagvlak overigens ook een afvaardiging van supporters en sponsors betrokken. Hierover hoor en zie je later deze maand veel meer. Vandaag zijn we blij dat we kunnen laten weten  dat Huub volmondig ‘ja’ heeft gezegd tegen FC Den Bosch! Over die beslissing wil hij graag iets zeggen.

Huub: ”Toen Jan-Hein me afgelopen januari polste voor het voorzitterschap, was ik compleet verrast. Ik pas niet bepaald in het standaardplaatje van een voetbalvoorzitter. Het idee om iets bij de club te gaan doen, sprak me wel direct aan. Dat was ook de reden dat ik in de eerste plaats met Jan-Hein om de tafel zat. Sindsdien heb ik de tijd genomen om me te oriënteren op welke rol het beste zou passen bij mij én bij de behoeften van de club en de achterban. Dat ik nu ‘ja’ heb gezegd is een beslissing die ik met het hoofd én met het hart heb genomen. Had ik alleen naar mijn onderbuik geluisterd, dan was ik meteen ingestapt toen Jan-Hein het vroeg. Want FC is mijn clubke. Maar, zoals ik twee weken geleden ook al zei, FC Den Bosch is geen gemakkelijk clubke. FC Den Bosch heeft in termen van geld, status en draagvlak een andere achtergrond dan veel andere clubs. Privé kan ik niet bij lammeren, zoals Jan-Hein en zijn familie en andere, voormalige voorzitters jarenlang hebben gedaan wanneer de financiële nood hoog was. Hoe bewonderenswaardig ook, die dynamiek van afhankelijkheid moeten we een keer doorbreken. Een breed gedeelde wens is de aantrekkingskracht van FC Den Bosch voor vaste supporters te behouden en tegelijkertijd te vergroten voor nieuwe aanwas. Daardoor realiseren we structureel meerwaarde en bestaansrecht als krachtige, waardevolle club in de stad en in de regio. In- en met FC-ers rondom de organisatie wordt al een tijdje gesproken over een nieuwe en kansrijke invulling voor FC Den Bosch, ook in relatie tot de stad. Door te luisteren, te kijken en door te praten met elkaar, krijgen we een steeds helderder beeld van wie wij zijn en waar we naar toe willen. De ambitie is een gezamenlijk perspectief te ontwikkelen en tot een gedeelde en gesteunde aanpak en uitvoering te komen. Daar wil ik de handen voor op elkaar helpen krijgen. En het mag ook nog een stuk leuker worden rondom FC Den Bosch. Mensen die, in welke hoedanigheid dan ook, betrokken zijn bij de club, moeten het vooral naar hun zin hebben. Plezier als basis en motor achter alles wat we doen, daar geloof ik in. Ik heb er enorm veel zin in!”

Tot slot hopen we dat het je goed gaat. Na zeven weken van fysieke afsluiting bereiden we ons voor op de komende tijd. De A-selectie is weer voorzichtig, en in kleine groepjes, in training. We missen je, maar ook op afstand blijven we verbonden. Wil je ons in de tussentijd laten weten hoe jij bijvoorbeeld naar FC Den Bosch zou willen gaan in het ‘nieuwe normaal’? Of wat jij nu, op dit moment, belangrijk vindt in jouw contact met de club?
We kunnen tijdelijk geen wedstrijden spelen, maar we willen wel graag leuke dingen voor je blijven organiseren! Stuur je ideeën hierover dus gerust naar: e.bal@fcdenbosch.nl.