Op 17 augustus 2019 is Arnold van der Vliet op 86-jarige leeftijd overleden.

Arnold was vanaf de jaren 70 meer dan 20 jaar als clubarts en chirurg verbonden aan FC Den Bosch. Hij sloeg geen wedstrijd over. Als arts was hij een autoriteit. Hij nam zijn werk zeer serieus. Als persoon was Arnold een aimabele man, die altijd voor iedereen belangstelling toonde.

Arnold werkte als chirurg in Waalwijk en geblesseerde voetballers konden immer bij hem terecht. Waar een meniscusoperatie wachttijden had van ruim een maand, regelde Arnold in het clubbelang dat spelers binnen een week onder het mes konden.

De betrokkenheid van Arnold was enorm. Maandelijks had hij een gesprek met voormalig algemeen directeur en trainer wijlen Ad Zonderland. Tijdens deze gesprekken bekommerde hij zich niet alleen over het medisch welzijn van de spelersgroep, maar ook over hun sociale situatie. Bovendien gaf hij graag zijn mening over het spel van de voetballers van FC Den Bosch.

Onze clubmensen herinneren zich zijn bijzondere kijk op herstel na operaties. Het motto van Arnold: “Niks rust. Niet gaan liggen, je moet zo snel mogelijk weer het veld op.” Daarmee was hij zijn tijd ver vooruit, want vandaag de dag is dit steeds vaker het algemeen geldende motto.

Een betrokken, bevlogen en kundig voormalig clubarts is ons ontvallen. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte.

Namens RVC, directie en medewerkers,

FC Den Bosch