Kevin Felida is pas 19 jaar, maar nu al niet meer weg te denken uit de Bossche basiself. De lichtvoetige middenvelder kwam als jongen van 15 naar de jeugdopleiding van FC Den Bosch en maakte eind 2017 zijn debuut in de hoofdmacht. FC DenBosch.nl sprak met Kevin na de donderdagochtendtraining.

Lekker getraind, Kevin?
“Zeker. We zijn klaar voor morgen! Ik ben wat dat betreft echt een wedstrijdbeest. Dit is waar het om gaat. Oefenpotjes, trainingen leuk allemaal, maar ik wil spelen voor de supporters. We hebben zojuist tactisch getraind. Vanochtend hadden we eerst nog wedstrijdoverleg. Daarin hebben we onze taken voor de wedstrijd van morgen nog eens besproken en tegenstander FC Eindhoven geanalyseerd. Op het veld hebben we dat daarna uitgevoerd.”

Maar de selectie en staf zijn al veel eerder bezig met de tegenstander van morgen, toch?
“Uiteraard. We richten ons op ons eigen spel. Maar daarnaast zorgt de staf dat we alles weten van de tegenstander. Zo ontvingen we van onze hoofdtrainer Erik van der Ven na de wedstrijd tegen Telstar wedstrijdbeelden van FC Eindhoven – FC Dordrecht. Dat gaat via een app. Iedereen kan zich zo alvast in het weekend voorbereiden. Ikzelf vind dat altijd prettig om die beelden op zondag of maandag te bestuderen. Wanneer ik weer fris in mijn hoofd ben. Op zaterdag ben vaak nog teveel bezig met het gespeelde duel van vrijdag.”

En? Wat is je indruk van FC Eindhoven?
“Ze hebben de volle buit uit twee competitiewedstrijden. En ze hebben een leuke ploeg, maar wij ook. Branco van den Boomen vind ik veruit hun beste speler. Een belangrijke schakel in hun ploeg. Voormalig teamgenoot Jort van der Sande heeft deze week zijn middenvoetsbeentje gebroken. Dat is een aderlating voor hen. Maar het zal sowieso een pittige wedstrijd worden morgen. Wij gaan er echter vol voor. Het mooie van de Keuken Kampioen Divisie is dat de verschillen niet groot zijn en alles mogelijk is.”

Hoe hebben jullie je eerder deze week voorbereid?
“Maandag en dinsdag wordt er vrij zwaar getraind. Dinsdag hebben we VCT. Dat staat voor Voetbal Conditionele Training. Dat is de meest pittige training van de week. Gisteren hadden we een vrij rustige training. Eerst een warming-up met de bal. Daarna deden we een positiespel. Met voetvolley zat ik gisteren in een team met Ryan Trotman en Appie Abdullahi. We deden echt ons best, maar helaas verloren we van ‘de oudjes’, haha. Danny Verbeek, Paco van Moorsel en Jens van Son waren met 12-10 te sterk voor ons. Dat zijn altijd mooie trainingen voor de sfeer onderling. Zeker met een fanatieke Verbeek, haha.”

Na dit interview ga je nog naar Sportiom. Doe je dat vaak?
“Op maandagmiddag gaan we na de veldtraining in de ochtend altijd met de hele selectie naar ‘de overkant’ voor krachttraining. Op dinsdag is er voor de lunch van 13 uur de mogelijkheid om individueel te werken. Net als woensdag en vandaag na de ochtendtraining. Dat is vrije keus. Sommige spelers kiezen er voor om dan na de veldtraining in het stadion te blijven en af te werken op goal. In de sportschool werk ik aan kracht en stabiliteit.”

Vind je dat je moet werken aan je kracht?
“Sowieso wil ik meer inhoud creëren. Echt kracht. Ik zie er nu nog uit als ‘een jochie’ en ik wil een ‘grote man’ worden. Met mijn felheid kan ik het geregeld compenseren dat ik tenger gebouwd ben. Maar als ik sterker word, kan ik mijn lichaam in duels veel meer gebruiken.”

Wat zijn jouw andere persoonlijke doelen voor dit seizoen?
“Ik wil alles spelen deze competitie. Een echte vaste waarde zijn. Vorig jaar heb ik twee blessures gehad, een gekneusde teen en bilspierblessure. Nu wil ik zeker boven de 30 duels uitkomen voor FC Den Bosch. En voor mijn 21e wil ik rond de 100 officiële wedstrijden gespeeld hebben voor deze club.”

Ben je morgenochtend op de wedstrijddag vroeg wakker?
“Als we zoals meestal om 20.00 uur voetballen op vrijdag, zorg ik dat ik op donderdagavond rond 23.00 uur ga slapen. Op de dag van de wedstrijd ben ik op tijd wakker namelijk. Dan chill ik wat in en om mijn huis. Wat opruimen en ik ga ook graag een stukje buiten wandelen. Maar in mijn achterhoofd ben ik alleen bezig met de wedstijd. Ook luister ik graag harde Amerikaanse rap, van Meek Mill bijvoorbeeld. Dat pept lekker op.”

En dat huis staat in Den Bosch. Zoals veel spelers momenteel in de buurt van Stadion De Vliert wonen.
“Vorig jaar winter is mijn contract opengebroken en verlengd tot 2022. Toen ben ik van Engelen, waar ik in een huis woonde met Jordy van der Winden, Oussama Bouyaglafen en Jeremy Fernandes, verhuisd naar Den Bosch. Het nieuwe appartement, hier in het centrum van de stad, maakt deel uit van een prachtig complex vlakbij het station, waar ook mijn teammaatjes Jizz Hornkamp, Ryan Trotman, Leo Väisänen en Nick Leijten wonen.”

Heb je steun aan elkaar?
“Zeker. Het is prettig om daar met meer spelers te zitten. Ieder heeft zijn eigen appartement, dus je hebt lekker je eigen ‘stekkie’. Maar het is ook leuk om samen te gamen op de PlayStation of voetbal te kijken. Ook ga ik wel eens een hapje eten met één van de boys. Onderling hebben we het leuk samen. De sfeer in ons hele team is fijn. We kunnen het goed met elkaar vinden. En dat is belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat een hecht team betere resultaten kan neerzetten.”