FC Den Bosch heeft Jack de Gier tot het einde van het seizoen vastgelegd. De geboren Brabander, die zijn profcarrière bij FC Den Bosch begon, leidt de hoofdmacht van de Bosschenaren vanaf 2 februari in de laatste fase van de competitie. Het drietal William van Overbeek, Paul Verhaegh en John Vos, dat de afgelopen weken de honneurs waarnam, blijft De Gier daarbij assisteren.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens: “Na het tussentijdse vertrek van Erik van der Ven zaten we zonder gediplomeerde hoofdtrainer. Met dispensatie van maximaal een maand, moesten we dus op zoek naar een trainer met de juiste papieren. Al snel kwamen we uit bij Jack. Hij is ervaren, was  per direct beschikbaar en heeft een verleden bij de club. Dat maakt Jack de  juiste man op de juiste plek op het juiste moment. Hij brengt pit, zorgt voor plezier en een winnaarsmentaliteit. Ons doel is een positief slotakkoord van het seizoen, waarbij we het door ontwikkelen van onze talenten kunnen koppelen aan resultaten op het veld. Met Jack aan boord hebben we daar alle vertrouwen in.”x

Jack de Gier: “Ik heb altijd gehoopt een keer trainer van FC Den Bosch te worden. In 1988 maakte ik mijn profdebuut in De Vliert. FC Den Bosch heeft dus een speciaal plekje in mijn hart. Er staat een selectie met weinig ervaring, maar met veel potentie. De basis is gelegd om de ontwikkeling van deze talenten door te zetten. Ik volg het betaalde voetbal het hele jaar door op de voet en heb ook veel wedstrijden van FC gezien. De spelers zijn dus geen onbekenden voor me, al heb ik als trainer alleen met Frank Sturing en Christophe van Zutphen gewerkt. De afgelopen weken, zeker in de tweede helft tegen Excelsior afgelopen weekend, heeft het team veerkracht getoond en dankzij de gelijke spelen een boost gekregen. Het is een goed moment om in te stappen. Ik heb heel veel zin om de komende vijf maanden met deze selectie en staf aan de slag te gaan.”