Onlangs werd de samenwerking met huiszanger Jack van Raamsdonk voorlopig opgeschort, nadat op zijn Facebook-account een racistisch getint bericht was geplaatst.
Jack heeft FC Den Bosch toen direct te kennen gegeven dat dit bericht niet door hem is gepost en dat hij vermoedde te zijn gehackt. Jack heeft aangifte gedaan bij de politie. Zij vinden de kwestie echter ‘te licht’ om deze in behandeling te nemen.
Vervolgens heeft FC Den Bosch zelf uitgebreid onderzoek verricht. Ten behoeve hiervan heeft Jack zijn gegevensdragers vrijwillig afgestaan. Uit dat onderzoek blijkt dat Jack het bewuste bericht waarschijnlijk inderdaad niet zelf heeft geplaatst. Onder voorbehoud van eventuele nieuwe feiten en/of herhaling van ongewenste uitingen, is er voor FC Den Bosch geen reden meer om de schorsing van Jack van Raamsdonk voort te zetten. De volkszanger is weer welkom in Stadion De Vliert. Desondanks zal hij de komende twee thuiswedstrijden het lijflied ‘Met heel mijn hart’ nog niet ten gehore brengen. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen Almere City is er geen optreden, omdat de clubleiding dat niet gepast vindt vanwege de geldende sanctie waarbij een deel van het thuispubliek niet welkom is. Jack heeft begrip voor hoe de club het voorval heeft opgepakt: “Discriminatie en racisme mogen niet en kunnen niet. Zeker gezien de recente gebeurtenissen, begrijp ik dat de club extra scherp is op uitlatingen van mensen in- en rondom de club die niet door de beugel kunnen. Dat ze me niet zomaar op mijn blauwe ogen kunnen geloven, snap ik ook, al ben ik blij dat de kwestie nu is opgehelderd. Net als FC Den Bosch neem ik afstand van alles wat ook maar de schijn van racisme heeft.”