Jorn van Hedel heeft zijn eerste profcontract getekend. De rechtervleugelverdediger blijft tot tenminste 2023 aan FC Den Bosch verbonden. Van Hedel kwam op zijn tiende bij de jeugdopleiding van de club en doorliep alle jeugdelftallen vanaf O12. Afgelopen zomer kreeg de geboren Bosschenaar als stagiair een kans bij de A-selectie. Die proefperiode resulteerde al snel in een definitieve overstap naar het hoogste elftal.

Manager Voetbalzaken Jan Gösgens: “Jorn heeft zijn contract volledig zelf afgedwongen. In de voorbereiding mocht hij zich bewijzen bij de selectie. Die kans heeft hij met twee handen gegrepen. Hij heeft het helemaal zelf verdiend. Eerst zijn toetreding tot de selectie en nu dit contract.
Jorn is een echte back, die uitstekend op snelheid kan verdedigen. Voor Jorn geldt dat hij min of meer tweebenig is, waardoor hij ook als linksback prima uit de voeten kan. In zijn eerste jaar bij de hoofdmacht heeft Jorn veel geleerd. Hij komt steeds vaker op en is dan betrokken bij de aanval. Tegen Telstar gaf hij bijvoorbeeld een voorzet waar een doelpunt uit viel. Jorn staat dus niet alleen verdedigend zijn mannetje, hij levert ook aanvallend een bijdrage. Daarnaast is Jorn mentaal sterk en heeft hij een enorme bereidheid om in zichzelf te investeren. Officieel zijn de spelers nu met vakantie, maar Jorn is gewoon op de club aan het trainen. Hij heeft de potentie om snel een vaste waarde te worden in het elftal.”

Ook hoofdtrainer Jack de Gier staat vierkant achter het vastleggen van Van Hedel: “Voor de binding met de regio vind ik het belangrijk om spelers uit de eigen opleiding in de selectie te hebben. Jorn heeft inmiddels met succes aan het eerste geroken en ik ben blij dat hij bij FC Den Bosch blijft om zich hier verder te ontwikkelen. Hij is enorm leergierig. Het pure verdedigen moet je liggen. Dat is lastig aan te leren, maar Jorn heeft dat van nature. Zijn snelheid is ook absoluut een kwaliteit. Voor een trainer is het altijd prettig wanneer spelers op meerdere posities inzetbaar zijn en bij Jorn is dat het geval.”

Jorn van Hedel: “Als geboren Bosschenaar en met veel vrienden die FC Den Bosch-supporter zijn, ben ik natuurlijk extra trots dat ik hier mijn debuut heb gemaakt en me nu ook officieel profvoetballer van FC Den Bosch mag noemen. Prof was ik in mijn doen en laten natuurlijk al wel, maar dat het nu bevestigd wordt met een tweejarig contract is echt super! Ik heb het afgelopen jaar veel speelminuten gemaakt en ben volwassener geworden. Fysiek was ik het een en ander gewend, want met O21 speelden we regelmatig tegen hoofdklassers. De spelers van die clubs zijn over het algemeen ouder en dus fysiek sterker. Het verschil ten opzichte van spelen in een jeugdteam zit ‘m vooral in de trainingsintensiteit, het niveau van de trainingen – alles gaat bij het eerste toch een stukje sneller – en in de discipline op en om het veld. Overigens ben ik niet altijd back geweest. In mijn eerste FC Den Bosch-periode speelde ik wel op de flanken, maar dan in de voorhoede. Toen de vaste rechtsback op een toernooi onverwachts niet mee kon doen, viel ik voor hem in. Dat beviel zo goed, dat ik me vanaf dat moment op die positie ben gaan richten. Dat blijf ik doen en ik ben blij dat dat onder de huidige trainer kan, want ik leer veel van hem. Hij is veeleisend, maar prettig in de omgang en hij geeft spelers de vrijheid om dingen op een eigen manier te doen. Komend seizoen ziet de selectie er voor een deel anders uit. Er zijn best veel spelers vertrokken. Zo gaat het in het profvoetbal. Gelukkig zijn er genoeg bekende gezichten over. Met Rik Mulders en Steven van der Heijden speel ik sinds mijn eerste FC-seizoen samen. Het is echt tof dat we nog steeds met elkaar in één elftal spelen. En nu met een profcontract op zak!”