FC Den Bosch is vorige week samen met de Stichting M-Side, SC FC Den Bosch en Duketown Crew een campagne gestart om Stadion De Vliert tegen NAC vol te krijgen. Door de huidige situatie met het Corona-virus, waarbij een ontmoedigingsbeleid wordt gevoerd ten aanzien van evenementen waarbij mensenmassa’s op de been zijn, vinden wij die boodschap niet verantwoord. Sowieso is inwoners van Brabant gevraagd om sociale contacten tot een minimum te beperken voor een periode van tenminste zeven dagen, tot en met maandag 16 maart. Dit om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.


Daarom hebben wij besloten om de kaartverkoop voor FC Den Bosch – NAC Breda even stil te leggen, totdat duidelijk is of er vrijdag 20 maart gevoetbald kan worden. Komende maandag wordt er actuele informatie gedeeld vanuit de veiligheidsregio’s. Het betaald voetbal volgt de adviezen van de overheid, want daar zit de deskundigheid. Maandag 16 maart, of niet lang daarna, zal dus ook het standpunt van de overheid over het al dan niet door kunnen gaan van evenementen, waaronder onze wedstrijd tegen NAC Breda, bekend zijn.  Zodra FC Den Bosch die duidelijkheid heeft, starten we de kaartverkoop weer op of stellen wij deze uit totdat er een nieuwe datum voor de wedstrijd is bepaald.

De insteek van clubs en KNVB is, zoals woensdag ook is gecommuniceerd, dat voetbalwedstrijden worden gespeeld mét publiek. Er kan, in het laatste stadium van de competitie, een situatie ontstaan waarbij dat niet meer mogelijk is. Pas als er echt niet meer geschoven kán worden, is spelen zonder supporters en sponsorrelaties denkbaar. Op dit moment gaat het, zoals met de uitwedstrijd tegen TOP Oss is gebeurd, om het verplaatsen van incidentele wedstrijden. Een eventueel volgende stap zou het verplaatsen van een hele speelronde kunnen zijn. De koers die wordt gevaren hangt af van hoe de Corona-pandemie zich ontwikkelt. Het zal duidelijk zijn dat die koers een dagkoers is.