Afgelopen maandag werd Kevin Felida 20 jaar. De in Rotterdam geboren controlerende middenvelder is niet meer weg te denken uit het basiselftal van FC Den Bosch. De wedstrijd tegen Excelsior betekent een weerzien met zijn oude club.

Je komt oorspronkelijk uit de buurt van Rotterdam. Hoe kom je bij FC Den Bosch terecht?

“Ik ben opgegroeid in Spijkenisse, maar geboren in Rotterdam. In de jeugd werd ik bij Spijkenisse gescout door Excelsior. Na een jaar mocht ik daar vertrekken. Toen ben ik op stage gegaan bij NAC Breda en FC Den Bosch. En ik heb toen voor deze club gekozen, mede omdat het hier goed geregeld werd met het vervoer vanuit Spijkenisse.”

Je speelt vanaf je vijftiende bij FC Den Bosch. Hoe vind je het hier?

“Ik heb me altijd goed gevoeld bij deze club. Die waardering krijg ik nu nog steeds. Onze hoofdtrainer Erik van der Ven heeft daar een groot aandeel in. Hij haalde mij als B2-junior vaak bij trainingen van de B1. Dat deed me toen al echt goed.”

Je wordt bestempeld als groot talent. Hoe ga je met die druk om?

“Ik zie dat niet als druk, maar als een groot compliment. Ik word daar sterker van en wil mezelf altijd blijven ontwikkelen. Het is natuurlijk vooral heel mooi als zoiets wordt gezegd. Dat zal ik niet ontkennen.”

Je hebt ooit gezegd 100 duels voor Den Bosch te willen spelen en dan een volgende stap te willen maken. Je zit op de helft. Hoe staat het met die ambitie?

“Ik vind het moeilijk om over mezelf te zeggen, maar ik denk dat ik op de goede weg ben. De bal afpakken, felheid in de duels en het passen zijn mijn sterke punten. Ik wil die stap naar de Eredivisie uiteraard heel graag maken. Maar ik zal me dan wel op alle fronten nog verder moeten ontwikkelen.”

In het veld lijk je jouw emoties goed onder controle te hebben. Ben je zo’n koele kikker?

“Het ziet er misschien uit of ik meestal rustig blijf, maar in mijn hoofd knalt het dan wel. Ik ben perfectionistisch. Misschien is het niet zo snel te zien van buiten, maar ik kan ook een paar dagen flink balen van een nederlaag.”

Aanstaande zondag spelen jullie tegen Excelsior. Wie ken je nog bij die club?

“Ik voetbalde er in de Onder 14. Alweer een tijdje terug dus. Ik ken dan ook niet veel mensen meer. Van de huidige selectie ken ik persoonlijk alleen Dogucan Haspolat, die het echt goed doet daar. Maar hij speelde niet in mijn elftal destijds. Daarvan heeft uiteindelijk verder niemand het betaalde voetbal gehaald. Ik ben de enige.”

In de voorbereiding won FC Den Bosch met 4-1 van Excelsior. Verwacht je eenzelfde soort wedstrijd?

“Nee, helemaal niet eigenlijk. Excelsior heeft gewoon een goede ploeg. Ik denk dat ze kunnen promoveren. En ik weet zeker dat ze anders voor de dag gaan komen dan in de oefenwedstrijd afgelopen zomer tegen ons. Wij hebben ons goed voorbereid en zullen hen het vuur na aan de schenen leggen.”