Leo Väisänen vervolgt zijn carrière in Zweden bij IF Elfsborg. De Fins international maakt per direct de overstap naar de hoogste afdeling van Zweden nadat FC Den Bosch en Elfsborg IF tot een overeenstemming zijn gekomen.

De centrale verdediger speelde sinds augustus 2018 voor de Bosschenaren en kwam tot 47 officiële duels waarin hij 6 keer tot scoren kwam. De Fin sleepte in het seizoen 2018-2019 onder andere de tweede periodetitel binnen met FC Den Bosch en maakte enkele maanden later zijn officiële interlanddebuut voor Finland tegen Liechtenstein. Väisänen had nog een contract tot medio 2021 bij FC Den Bosch. Over de hoogte van de transfersom worden geen mededelingen gedaan.

Bert Ruijsch, manager Voetbalzaken over het vertrek van de Fin: “Sportief gezien is het vertrek van een sterkhouder als Leo Väisänen een fikse aderlating. Als club kijken wij echter ook naar de wens van de speler zelf. Leo wil zich graag op een hoger niveau in de kijker spelen bij de Finse bondscoach met het oog op het naderende EK voetbal. Wij wensen Leo dan ook veel succes bij Elfsborg en in het verdere verloop van zijn carrière.“