Luuk Brouwers is inmiddels niet meer weg te denken uit het basiselftal van FC Den Bosch. Toch is het tijdens dit interview onzeker of hij aanstaande vrijdag thuis  tegen FC Eindhoven tegen één van zijn beste vrienden, voormalig FC Den Bosch-spits Jort van der Sande, kan spelen. De middenvelder liep vorige week namelijk een lichte hersenschudding op tegen Telstar.

Door: Johan Kouwenberg

Ben je hersteld van je lichte hersenschudding?
“Afgelopen zaterdag had ik nog veel hoofdpijn. Ik heb het hele weekend rust gehouden. En daarna ging het elke dag iets beter. Ik weet tijdens dit interview nog niet of ik de wedstrijd tegen FC Eindhoven ga halen. Onze medische staf neemt met hoofdblessures in ieder geval geen enkel risico. Op de wedstrijddag zelf weet ik meer.”

Je hebt een belangrijke rol in het team en bent benoemd als derde aanvoerder.
“Het geeft mij bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik zie het als beloning voor de arbeid die ik heb verricht. Al in de jeugd was ik tijdens wedstrijden al vrij veel bezig met het neerzetten en coachen van het team. Ik heb dat wel van nature. Dat ik nu als een dragende kracht word gezien, doet me goed.”

FC Den Bosch begon dit seizoen met een debutantenbal. Wat weet je nog van je eigen debuut?
“Dat was tegen Jong PSV in 2015. Ik mocht toen mijn maatje Jort van der Sande aflossen. Ik weet nog dat ik heel trots was. Dat jongens als Steven van der Heijden en Ringo Meerveld dit nu ook meemaken is heel mooi. Ik heb hen meteen gefeliciteerd. We hebben ook de afspraak dat we trakteren bij een debuut. We kunnen nog even vooruit dus, haha.”

Wat zijn jouw verwachtingen dit seizoen?
“Ik wil zoveel mogelijk spelen en het team helpen. Vanuit mijn nieuwe rol kan dat alleen maar beter gaan. Wij hebben ondanks het verlies van afgelopen week de ambitie om de play-offs te behalen. Dat vind ik ook realistisch met deze groep. Het zou fijn als er nog wat jongens bijkomen, maar ons basisteam heeft gewoon veel kwaliteit.”

Bij FC Eindhoven speelt één van jouw beste vrienden, Jort van der Sande. Maakt dat het extra speciaal?
“Het is leuk om tegen Jort te spelen, maar ik vind het niet extra spannend. Ik had hem liever nog in ons team gehad, maar ik snap dat hij deze stap heeft genomen. Ik gun hem het allerbeste, alleen niet tegen ons.”

Wat weet je nog meer van FC Eindhoven?
“Ze hebben een degelijke ploeg met als topper Branco van den Boomen. Bart Biemans speelt er ook, hij is een goede verdediger. Onze supporters geven mij altijd wat extra’s, dus ik verheug me op een volle Vliert met veel gejuich en sfeer. Het gevoel wat ik altijd krijg bij het betreden van ons stadion is niet in woorden te beschrijven. Hopelijk kan ik vrijdag spelen.”