Na een voorbereiding van een kleine twee maanden begon voor FC Den Bosch de competitie op maandag 31 augustus in Doetinchem tegen titelkandidaat De Graafschap. De Bosschenaren kregen na afloop de complimenten, waar de thuisploeg de drie punten mochten bijschrijven. 

FC Den Bosch begon sterk aan het duel op De Vijverberg. De ploeg van hoofdtrainer/coach Erik van der Ven drukte in de eerste helft tegenstander De Graafschap met verzorgd aanvalsspel en een compacte organisatie terug op eigen helft. Dit leidde tot kansen voor onder andere Ryan Trotman en Jizz Hornkamp om de score te openen. Telkens stond doelman Rody de Boer zijn mannetje en sleepte de thuisploeg de eerste 45 minuten door. In de extra tijd van de eerste helft versierden de Doetinchemmers een hoekschop. Uit die standaardsituatie kopte verdediger Toine van Huizen, geheel tegen de verhouding in, bij de eerste paal de openingstreffer binnen.

Na de pauze kwamen de Bosschenaren al snel op gelijke hoogte. Middenvelder Kevin Felida bracht de bal voor het doel, waar verdediger Lelieveld de bal in zijn eigen doel gleed (1-1). Vanaf dat moment leek De Graafschap wakker te zijn geschud en overdonderde het de jonge Bossche ploeg met mannelijk spel. Dit resulteerde in twee snelle doelpunten achter elkaar van Van Mieghem en Lieftink waardoor twintig minuten na rust een 3-1 stand op het scorebord stond. Tien minuten voor tijd gooide invaller Jonathan Opoku met een hard schot de wedstrijd op slot en tekende voor de 4-1. Het slotakkoord kwam op naam van spits Jizz Hornkamp die een voorzet van de ingevallen Bolsius snoeihard binnen knikte bij de eerste paal en daarmee de eindstand op 4-2 zette.

Een fris FC Den Bosch vertrok hierdoor met lege handen uit Doetinchem. Met opgeheven hoofd kunnen de Bosschenaren terugkijken op de eerste competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande zondag staat het tweede duel op het programma. FC Dordrecht komt dan op bezoek in De Vliert.

Opstelling FC Den Bosch:
Van der Steen; Deijl, Soumaoro, Van der Winden, Green; Van Moorsel, Van der Heijden (85. Lambert), Felida, Meerveld (72. Mulders); Trotman (60. Bolsius), Hornkamp