FC Den Bosch mag weer een nieuwe speler verwelkomen in De Vliert. Nicolas Romat zal per heden de Bossche ploeg komen versterken. De ervaren Argentijnse verdediger komt over van Club Atlético Huracán, een club die uitkomt in de Primera División van Argentinië.

Nicolas Romat is geboren op 6 mei 1988 in Azul, Argentinië. Romat kwam in Argentinië  onder andere uit voor Central Nort, CA Talleres, Crucero en CA Tucumán. Sinds 2016 speelt de verdediger voor Club Atlético Huracán, waar hij afgelopen seizoen 16 keer in competitieverband in actie kwam.

Nicolas Romat: “Op dit moment liggen mijn prioriteiten bij het vinden van mijn plek in de spelersgroep en om me in te leven in de visie van de trainer/coach. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk wedstrijden spelen en zet me daar dan ook volledig voor in. Mijn eerste indruk van FC Den Bosch is zeer positief en alles liep vandaag op rolletjes. Ik ben blij dat ik hier mag zijn en kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Paul van der Kraan: “Nicolas is een verdediger met lengte die achterin zijn mannetje staat. Hij is sterk aan de bal, heeft een goed spelinzicht en gaat een stevig duel niet uit de weg. Het is een speler die met zijn ervaring het gehele team vooruit kan helpen. We zijn verheugd dat hij de Bossche gelederen komt versterken. ”

Fotografie: Henk van Esch