Clubicoon Jan van Grinsven gaat bij FC Den Bosch verder in een andere rol. Van Grinsven keepte ruim 400 wedstrijden in ons eerste elftal. Tijdens de ‘gouden’ jaren ’80 maakte hij furore, scoorde hij een spectaculair doelpunt gevolgd door een koprol tegen Roda JC en zat hij zelfs een keer op de bank bij het Nederlands elftal. Ook in de jaren ’90 was Jan nog als keeper actief bij FC Den Bosch en vervulde hij een belangrijke mentorrol van opkomende talenten als Ruud van Nistelrooij.

In 2008 moest Jan nog bijna zijn rentree maken toen hij vanwege een keepersprobleem noodgedwongen als reservekeeper op de bank moest plaatsnemen. Jan had zijn handschoenen toen allang aan de wilgen gehangen en was inmiddels assistent-trainer. Ook deze rol vervulde hij met verve. Veel trainers waar hij door de loop der jaren mee heeft gewerkt praten nog altijd vol lof over de hardwerkende loyale Van Grinsven.

Naast zijn voetbal- en trainerscarrière was Jan onder andere nog actief bij de jeugdopleiding en als teammanager.  Afgelopen seizoen was hij fulltime actief binnen het commerciële domein. Dat laatste stopt nu ook. Hiermee komt  een einde aan ruim 35 jaar trouwe dienst. We zijn Jan veel dank verschuldigd.  Gelukkig blijft hij  als ambassadeur voor de club behouden. Met zijn clubkennis en ervaring binnen en buiten de lijnen, blijft Jan de thuiswedstrijden van FC Den Bosch met zijn aanwezigheid opluisteren. We hopen dat Jan, naast de nieuwe wegen die hij in gaat slaan, tijd vindt om veelvuldig De Vliert binnen te wandelen. Want een Vliert zonder De Sliert, is ondenkbaar. De deuren staan altijd open voor Jan.

Jan bedankt!