Op een zonnig trainingscomplex in Zundert werkte FC Den Bosch op zaterdag 17 juli de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding af. In een open duel tussen de twee Brabantse ploegen trok de Bredanaars uiteindelijk aan het langste eind (2-1).

Den Bosch begon met een piepjong middenveld bestaande uit Van der Heijden (22), Leijten (17), Meerveld (18) tegen NAC Breda. De Bosschenaren moesten al snel een tegentreffer slikken. Uit een hoekschop tikte verdediger Moreno Rutten de bal van dichtbij achter Konrad Sikking. Na die rappe achterstand wist Den Bosch de rug aardig te rechten. Tot twee keer toe kreeg Jizz Hornkamp de kans op de gelijkmakende treffer, ware het niet dat doelman Olij allebei de keren in de weg lag. De derde kans voor Hornkamp bleek wel doeltreffend. De spits verschalkte Nick Olij van dichtbij in de korte hoek en tekende daarmee voor de 1-1.  Ook in het restant van de eerste helft kregen beide teams kleine mogelijkheden om nog voor rust de voorsprong te pakken. Hornkamp kreeg nog de mogelijkheid met een vrije trap op slag van rust. Die poging werd geblokt.

Na rust hoopte De Gier dat zijn ploeg het goede spel door kon trekken. Dat liep helaas anders dan werd gehoopt. Binnen vijf minuten kon NAC opnieuw de voorsprong pakken door een hoekschop van dichtbij achter de ingevallen Van der Steen binnen te knikken. Aanvaller Ralf Seuntjens was de Bossche defensie te slim af bij de eerste paal. Opnieuw lieten de Bosschenaren zich niet uit het veld slaan. Nadat De Gier na een uur spelen een geheel nieuwe ploeg in het veld had gestuurd, voetbalde een zeer jong FC Den Bosch prima mee in Zundert. Het kreeg zelfs nog een grote kans op de gelijkmaker. Jochem Scheij kreeg de bal van dichtbij niet langs doelman Nick Olij. Ook de thuisploeg had de mogelijkheid om via Seuntjens de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij schoot ietwat gehaast de bal naast het doel van Wouter van der Steen. 

Een nederlaag met perspectief voor FC Den Bosch, dat zich prima staande hield in Zundert. Aanstaande woensdag speelt FC Den Bosch in Veldhoven tegen het plaatselijke UNA. De wedstrijd zal om 19:30 uur aanvang. Meer informatie volgt via de bekende kanalen. 

Opstelling eerste helft:
Sikking; Zimmer, Van den Bogert, Van Grunsven, Van Hedel; Van der Heijden, Leijten, Meerveld; Kuijpers, Hornkamp, Van Bakel

Opstelling na 60 minuten:
Van der Steen; Lambert, Leeflang, Maas, De Groot; Keijser, Roos, Kip; Trotman, Metz, Scheij