Lambert Kreekels, oud-voetballer van FC Den Bosch, is woensdag 15 april overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De aanvaller uit Helmond is 75 jaar geworden.

Lambert Kreekels kwam in 1970 van Helmond Sport naar FC Den Bosch. In zijn eerste seizoen had hij met tien doelpunten een belangrijk aandeel in het kampioenschap en de promotie naar de Eredivisie. ,,Lambert wilde altijd scoren. Hij had veel inzet, techniek was zijn belangrijkste kwaliteit”, zegt zijn toenmalige medespeler Jan Hoefs over de slungelachtige aanvaller.

In de Eredivisie kwam Kreekels nog maar weinig aan bod. Na dat seizoen keerde hij terug  naar Helmond Sport, dat hem twee jaar later voor 25.000 gulden verkocht aan Eindhoven..   Met Eindhoven promoveerde Kreekels opnieuw naar de Eredivisie. In 1978 keerde hij weer terug naar Helmond Sport waar hij in 1981 een punt zette achter zijn spelerscarrière.

In totaal maakte Kreekels 172 doelpunten in het betaald voetbal. Daarna was hij nog een aantal jaren trainer in het amateurvoetbal. In 2000 werd Kreekels door de supporters van Helmond Sport gekozen in het elftal van de eeuw.

Lambert Kreekels bezocht nog alle thuiswedstrijden van Helmond Sport, voor het laatst op 6 maart, vlak voordat de competitie werd stilgelegd. Zijn zoon Bertran is trainer van derde-divisieclub OSS ’20 en een kleinzoon speelt in Jong PSV.

FC Den Bosch wenst alle familie en nabestaanden van Lambert veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Lambert Kreekels (staande vierde van rechts) met het elftal van FC Den Bosch dat in 1971 kampioen werd in de Eerste Divisie.