Oud-speler Wim Vissers is zondag 30 mei op 73-jarige leeftijd in zijn woonplaats Schaijk overleden.  Wim speelde vanaf 1968 elf jaar lang voor FC Den Bosch, onder meer twee seizoenen in de Eredivisie. Hij kwam tot 241 wedstrijden in competitie en KNVB-bekertoernooi. Bij Wim Visssers werd eind vorig jaar een hersentumor geconstateerd, die ongeneeslijk bleek.

Zijn carrière bij FC Den Bosch begon in 1968 toen hij als 19-jarige van amateur-vierdeklasser DAW een contract als semiprof tekende. Binnen vier maanden maakte Vissers zijn debuut in het eerste elftal waarna hij doorgaans een vaste keus in de selectie was; aanvankelijk als linksbuiten, later ook als middenvelder en linkerveugelverdediger.

,,Wim was een technisch begaafde speler, die altijd met de lach op zijn gezicht speelde, zeker als een dribbel of passeerbeweging was geslaagd. Zelfs als verdedigers hem probeerden te schoppen, bleef hij lachen. ‘Ze konden zeker niet anders’, zag je hem dan denken’, zegt oud-speler Gerard Aichorn over Wim Vissers.

In 1978 stopte Wim Vissers op 30-jarige leeftijd met betaald voetbal waarna hij nog twee jaar bij TOP Oss in de hoofdklasse amateurvoetbal speelde. Vervolgens kwam hij nog enkele jaren uit voor DAW.  Wim Vissers was nog altijd lid van de voetbalvereniging in Schaijk.  Komende zaterdag wordt in kleine kring afscheid genomen van Wim Vissers.

FC Den Bosch wenst alle familie en nabestaanden van Wim veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.