Traditiegetrouw werd het seizoen afgetrapt in Geffen tegen de plaatselijke v.v. Nooit Gedacht. FC Den Bosch begon de wedstrijd, die wordt gespeeld ter nagedachtenis aan de in 2008 overleden Judith Strik, furieus en kwam al binnen tien minuten op een 0-2 voorsprong. Eerst schoot Ringo Meerveld onberispelijk binnen uit een voorzet van proefspeler Anton Fase en vervolgens was het Jorn van Hedel die uit een voorzet vanaf de andere kant van Linus Zimmer de 0-2 binnen knalde.

Tegentreffer
Een miscommunicatie tussen Teun van Grunsven en Jorn van Hedel zorgde in de 12e minuut plots voor een tegentreffer van Jari van Erp (die nog een verleden heeft bij FC Den Bosch). Hierna kroop de derdeklasser brutaal uit de schulp en maakte het FC Den Bosch ineens erg lastig. Voor rust slaagde Den Bosch er dan ook niet meer in om te scoren.

Jeugd
In de tweede helft stuurde Jack de Gier een compleet ander elftal in het veld met voornamelijk spelers uit de eigen jeugd. In de 52e minuut kreeg Den Bosch een strafschop na hands van Nooit Gedacht. Roy Kuijpers eiste de penalty op en schoot hem hard binnen: 1-3. De thuisploeg gaf niet op en bleef gevaarlijk. Tim Bissels profiteerde niet lang na de benutte strafschop van een fout van Nick de Groot. Hij lobde de bal over Konrad Sikking en bracht de marge daarmee weer op één.

Kopballen
Lange tijd leek het bij 2-3 te blijven maar op het einde van de wedstrijd liep Den Bosch alsnog uit naar een ruimere marge. Eerst was het Max van Hees die raak kopte en in de absolute slotfase mocht ook Stan Maas via het hoofd scoren. Zo eindigde de eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 in een overwinning voor FC Den Bosch. Al moet gezegd worden dat de grootste winst vanmiddag was dat de wedstrijd weer bezocht mocht worden door supporters.

Opstelling FC Den Bosch 1e helft: Van der Steen, Van Hedel, Van den Bogert, Van Grunsven, Zimmer, Neelen, Van der Heijden, Meerveld, Fase, Hornkamp, Botermans.

Opstelling FC Den Bosch 2e helft: Sikking, Van Scheij, Maas, De Groot, Lambert, Burnet, Mulders, Leijten, Van Bakel, Van Hees, Kuijpers.